Antwerpse politie plaatst buit inbrekersbende online

De politie van Antwerpen plaatst vanaf maandag foto's online op de website politie.antwerpen.be die de grote buit tonen van een bende inbrekers die begin februari werd opgerold. De lokale recherche van de politie pakte op 7 februari twee mannen op, op verdenking van een hele reeks inbraken. De politie kon hen betrappen toen ze onder meer in de omgeving van de Mechelsesteenweg volop inbraken aan het plegen waren. Na een korte achtervolging konden de twee verdachten worden opgepakt. Bij latere huiszoekingen werden nog eens twee verdachten en een berg inbrekersmateriaal gevonden. Er werden ook verschillende zaken aangetroffen die afkomstig waren van inbraken.

De politie nam de buit in beslag. Het ging onder meer om 331 zwangerschapsbroeken, 46 zwangerschapsrokken, 310 zwangerschapsbloezen, veertien gsm-toestellen, tien horloges, twee schoendozen vol juwelen, multimediamateriaal, reistassen en verboden wapens.

Een deel van de buit is in verband gebracht met vier inbraken in Antwerpen en één in Brussel. De daders hadden het telkens gemunt op appartementsgebouwen. Iedereen die het slachtoffer geworden is van een inbraak, kan vanaf maandag terecht op de website. Daar staat de volledige buit online. Mensen die hun goederen herkennen, kunnen contact opnemen met 03/292.86.67. (belga/lpb)