Antwerpse politie moet alweer tussenkomen bij trouwstoet

Foto van een trouwstoet in november vorig jaar, ook in Antwerpen. Mannen blokkeerden toen het verkeer in de Lange Lozanastraat en staken Bengaals vuurwerk af.
RV Foto van een trouwstoet in november vorig jaar, ook in Antwerpen. Mannen blokkeerden toen het verkeer in de Lange Lozanastraat en staken Bengaals vuurwerk af.
De Antwerpse politie heeft vrijdag alweer een trouwstoet moeten controleren na verschillende meldingen van buurtbewoners. Bij een gerichte verkeersactie, ook donderdag al, werden in totaal 118 bestuurders bekeurd.

De verkeerspolitie hield donderdag en vrijdag twee gerichte acties, waarbij op grotere schaal vaststellingen werden gedaan rond roekeloos en foutief rijgedrag. Zo werd gisteren alweer een trouwstoet staande gehouden. Tijdens de rit konden de agenten verschillende overtredingen vaststellen. Meerdere bestuurders werden geïdentificeerd en op de bon geslingerd. Een van hen stond geseind voor de afname van een DNA-staal en werd overgebracht naar het politiekantoor op de Noorderlaan. Een andere automobilist testte positief op het gebruik van cannabis. In twee dagen tijd werden in totaal 118 personen bekeurd. De lijst: 

- 23 bestuurders maakten fouten bij het voorsorteren

23 bestuurders maakten fouten tegen de voorrangsregels

17 bestuurders werden betrapt bij het negeren van een rood licht

- 17 bestuurders negeerden een volle witte lijn

14 bestuurders waren meer bezig met hun gsm dan met de weg

- 4 bestuurders verplaatsten zich over de busstrook

- 3 bestuurders blokkeerden een kruispunt

- 2 bestuurders leverden een positieve speekseltekst af voor drugs in het verkeer

- 1 bestuurder reed met een foutieve inschrijving, 1 zonder geldige keuring

- 2 bestuurders reden met rijverbod, 2 anderen hadden geen rijbewijs op zak

- ook werden 9 bestuurders betrapt op verschillende overtredingen, waaronder het negeren van bepaalde verkeersborden
73 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Rutmans

  Hou ze allemaal vast tot na het trouwfeest ! Zal dan wel rap gedaan zijn !

 • ivo clemens

  Als het voetbalsupporters amok maken dan is er geen probleem , het mag wat kosten hé bart... hoe hypocriet kan je zijn om je VB achterban te plezieren, zouden er verkiezingen op komst zijn?

 • Roger Deprez

  Ze lachen de politie gewoon uit en doen rustig verder, wanneer gaat het gerecht nu eens goed optreden of blijft het krom zoals altijd.

 • Eddy Dierickx

  In Dendermonde mogen er ook 18 hun prijs komen ophalen op de politierechtbank bij PETER D'HONDT!!hopelijk gaan ze het nu begrijpen wat ze verkeerd hebben gedaan!!!!

 • freddy depaepe

  niet zagen hier maar voor het VB stemmen