Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwetoren in nieuw licht voor 500ste verjaardag

Stad Antwerpen
In de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) vanavond de nieuwe verlichting van het gebouw feestelijk aangestoken. Het is exact 500 jaar geleden dat de Onze-Lieve-Vrouwetoren ingewijd werd.

"Ik heb jarenlang naar dit moment uitgekeken, want na vanavond zal het aanzicht van onze stad voorgoed veranderen", zei De Wever. Het kruis op de belforttoren van de kathedraal werd op 1 september 1518 gewijd. Ter ere van die verjaardag krijgt de toren nieuwe, energiezuinige LED-verlichting. Ook de Carolus Borromeuskerk kreeg vorige week al nieuwe verlichting.

Om 21 uur stak De Wever de verlichting officieel aan. Later op de avond is er nog een luchtacrobatenshow rond de toren en het evenement wordt afgesloten met een ode van de Antwerpse rapper Tourist LeMC.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK VAN DESSEL

  Veel centjes en veel percentjes ? Iemand enig idee ?

 • Willy Slachmuylders

  ATV was maar een korte uitzending ! Triestige zender !

 • Lodewijk Placklé

  Wat een verkwisting

 • Erik Moens

  Daar gaat je belastinggeld weer, hard werkende vlaming.