Ga naar de mobiele website
^ Top

Antwerpse kleuterjuf beschuldigd van "seksuele intimidatie"

Aan de kleuter- en lagere school De Pinguïn en de Blokkendoos in de Antwerpse wijk Kiel zijn de gemoederen bij enkele ouders verhit geraakt in verband met een vermeend geval van seksuele intimidatie door een kleuterjuf. De jeugdbrigade en cel diversiteit van de politie zijn uiteindelijk tussenbeide moeten komen. Het Antwerpse Stedelijk Onderwijs betreurt de hetze en blijft achter het schoolteam en de juf staan totdat het tegendeel bewezen is.

Een aantal ouders klaagden vorige week over het "seksueel gedrag" van hun kinderen. De ouders beschuldigen een kleuterjuf van seksuele intimidatie. "De school nam de aantijgingen ernstig en organiseerde gesprekken met de ouders en consulteerde het Stedelijk Centrum voor Leerlingenbegeleiding en de jeugdbrigade van de politie", klinkt het. Het AG Stedelijk Onderwijs is ook zelf een intern onderzoek gestart.

De betrokken juf en het schoolteam werden volgens het Stedelijk Onderwijs met de beschuldigingen geconfronteerd. Uit deze gesprekken zou echter geen enkele aanwijzing gebleken zijn. Er werd vanmorgen opnieuw een gesprek met een van de ouders gevoerd.

Later op de dag kwam het dan tot het nodige tumult aan de schoolpoort. Om de gemoederen te bedaren, is de betrokken juf nu tijdelijk niet op de school aanwezig. Voorlopig is nog wel geen officiële klacht ingediend bij de politie. De school heeft ook contact opgenomen met het vertrouwensartsencentrum met de vraag naar een kindertherapeute. Intussen is de rust opnieuw weergekeerd.Meld een bug