Antwerpse Foot Locker voor tweede keer gesloten wegens verdacht pakket, ontmijningsdienst ter plaatse

De Footlocker op de Meir in Antwerpen.
Patrick Lefelon De Footlocker op de Meir in Antwerpen.
De winkel van Foot Locker op de Meir in Antwerpen is gesloten nadat medewerkers een pakket met een verdacht poeder hadden aangetroffen. Het gaat al om de tweede keer deze maand.

Er lijkt opnieuw geen onmiddellijk gevaar te zijn, maar voor alle zekerheid wordt toch opnieuw de gebruikelijke procedure gestart. De brief is geïsoleerd en wordt verwijderd voor verdere analyse. De ontmijningsdienst DOVO en de Civiele Bescherming zijn ter plaatse. “Het pakket wordt opgehaald door DOVO om dan elders verder onderzocht te worden”, aldus politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Twee weken geleden vond al een gelijkaardig incident plaats in dezelfde Foot Locker. Toen bleek het achteraf om een soort drugs te gaan, stelt de politie, en niet om een gevaarlijke stof. De eerste aanwijzingen lijken nu in dezelfde richting te gaan, maar dat moet verder onderzoek nog uitwijzen.

De politie wil voorlopig niet meer kwijt over de omstandigheden of eventuele verdachten.

Patrick Lefelon
Patrick Lefelon
Patrick LefelonReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.