Antwerpse dealers krijgen celstraffen tot 40 maanden

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft tien beklaagden woensdag veroordeeld omdat ze op grote schaal speed en xtc dealden in Boom, Hoboken en op het Antwerpse Kiel. Zeven van hen kregen celstraffen tot veertig maanden, drie anderen werkstraffen tot 250 uur. Ze moeten ook boetes betalen tot 13.750 euro.

De politie ontving vorig jaar informatie dat de broers Mourad en Rachid K. drugs verkochten vanuit hun appartementen boven een café in de Voetbalstraat op het Kiel. Uit het telefonie-onderzoek bleek dat Mourad op twee maanden tijd 11.000 oproepen en sms'en had gekregen van onder andere zijn klanten, zijn broer en Johan R. Bij die laatste kochten de broers hun drugs.

Verder onderzoek bracht nog meer dealers in beeld. Jaimie O. en Nina S. uit Hoboken verkochten op een jaar tijd meer dan tien kilo speed. Ze deden dat vooral om hun eigen drugsgebruik te bekostigen, want beiden waren zwaar verslaafd.

Ook Danny R. en Cindy D.S. uit Boom verzetten grote hoeveelheden: gemiddeld één kilogram per twee à drie weken. Drugs dealen was hun enige bron van inkomsten.

De rechtbank veroordeelde Johan R. en Danny R. tot veertig maanden cel, de broers K. kregen een werkstraf van 250 uur, Nina S. en Cindy D.S. drie jaar cel met uitstel en Jaimie O. 37 maanden. Twee auto's en de in beslag genomen geld en drugs werden verbeurd verklaard.