Antwerpse agent die niet van dienst is klist voortvluchtige drugscrimineel in broodjeszaak

De agent was niet van dienst toen hij de voortvluchtige crimineel opmerkte.
Lokale Politie Antwerpen De agent was niet van dienst toen hij de voortvluchtige crimineel opmerkte.
Een drugscrimineel is opgepakt in Merksem dankzij een oplettende agent die niet in dienst was. Een alert lid van de arrestatie-eenheid had de voortvluchtige, die eerder al bij verstek werd veroordeeld voor 7 jaar cel, opgemerkt in een broodjeszaak in Merksem. 

De politieman was op dat ogenblik niet aan het werk. Omdat de verdachte gekend staat als vluchtgevaarlijk en ook een bekwaam kickbokser is, riep hij de hulp in van zijn collega’s van het snelle responsteam. Toen de verdachte de broodjeszaak verliet en de politie zag, sloeg hij onmiddellijk op de vlucht. De politie ging uiteraard meteen achter hem aan. Na een korte achtervolging te voet kon de betrokkene worden ingerekend en overgebracht naar de gevangenis.

De verdachte bleek een trekkende rol te hebben in cocaïnehandel. Hij was ook betrokken bij de invoer van een onderschepte lading van 124 kilogram cocaïne via de haven van Rotterdam. 
44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Heyens

  @ ROB ANTONIS: U zit blijkbaar goed ingeburgerd in dat milieu omdat U weet dat "vast benoemde sossen-rechters ze weer vrijlaten!" Trouwens, die oplettende politieagent is niet van de NVA strekking en toch levert hij goed werk => de laatste zin is nu eens giswerk van mijn kant net zoals het uwe giswerk en stemmingmakerij is

 • Willem Pots

  Prachtig ! En hij handelde als burger: hij verwittigde agenten die op dat moment wél dienst hadden. Als elke burger zo alert zou zijn, dan konden er nog meer en sneller loslopende criminelen gevat worden.

 • Randolph Kellens

  Oei, de agent was niet van dienst, allicht is dat reden genoeg voor de justitie-industrie om hier een fout tegen de procedure in te ontdekken, en de crimineel in kwestie meteen vrij te laten, vergezeld van een flinke schadevergoeding!

 • Filip Vanlaeken

  Geen gevechtssporten meer voor al wie een strafblad heeft of een andere of dubbele nationaliteit.

 • Dirk Van Den Bossche

  Proficiat aan die agent en Stefanie, Fanny , ik denk echt niet dat elke burger dat zou doen ,( jullie wel ?) het gaat hier tenslotte om een crimineel inrekenen