Antwerps MAS kleurt nog hele weekend zwart-geel-rood voor Rode Duivels

Het MAS in Antwerpen is nog tot maandagochtend verlicht in de driekleur.
TT Het MAS in Antwerpen is nog tot maandagochtend verlicht in de driekleur.
Om de Rode Duivels te feliciteren met hun WK-prestatie en om hen een laatste keer aan te moedigen voor de kleine finale vandaag, is het Antwerpse Museum aan de Stroom (MAS) drie dagen verlicht in de kleuren van de Belgische vlag. 

Van gisterenavond 17 uur tot maandagochtend 07 uur zal het MAS op het Eilandje in Antwerpen zwart-geel-rood oplichten met energiezuinige ledverlichting. De stad wil de Rode Duivels zo extra aanmoedigen voor de kleine finale tegen Engeland vandaag.

Op maandag had Antwerps cultuurschepen Caroline Bastiaens (CD&V) al aangedrongen op het initiatief. "Voor deze unieke gelegenheid hoop ik dat iedereen als één man/vrouw achter onze ploeg én dit idee staat", schreef ze toen. Op dinsdag bevestigde burgemeester Bart De Wever (N-VA) op het voorstel te willen ingaan.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rudy beernaert

  Moet dat nu echt blijven duren met die voetbal, hier zijn belangrijkere dingen die hier moeten gedaan worden,die voetbal komt reeds onze strot uit.En daarbij wij zijn geen wereldkampioen,alleen in betalen van taksen.

 • stavros kanakaris

  De Wever blijft dus nog best even weg

 • Manu Claes

  Nog een paar uur en we zijn er weeral voor een paar jaar vanaf. Oef !

 • Frits Vandenberge

  Mensen die politiek met sport proberen te vermengen zijn bewust intellectueel oneerlijk. Ik voel me in de eerste plaats Vlaming. En ik supporter voor de Rode Duivels omdat er maar 1 nationale ploeg is. België is niet zoals Groot-Brittannië waar er 4 nationale ploegen zijn: Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland.

 • Steven Vanden Broeck

  Ja inderdaad, de zever mag stoppen. Straks troostprijsje ophalen en gedaan.