Antwerps diamantschepen Van Campenhout steunt uitspraak Trump over Jeruzalem als hoofdstad Israël

Antwerps diamantschepen Ludo Van Campenhout (N-VA).
Klaas De Scheirder Antwerps diamantschepen Ludo Van Campenhout (N-VA).
Antwerps diamantschepen Ludo Van Campenhout (N-VA) noemt de verklaring van Amerikaans president Donald Trump dat Jeruzalem voor de Verenigde Staten de hoofdstad van Israël is, "heel positief". Dat meldt het tijdschrift Joods Actueel en Van Campenhout bevestigt zijn uitspraak aan Belga.

"Ik blijf wel voorstander van een tweestatenoplossing", aldus Van Campenhout. "Maar de niet-erkenning van Jeruzalem als hoofdstad heeft toch ook nooit tot vrede geleid?"

Van Campenhout verduidelijkt in een reactie dat hij de verklaring van Trump niet wil veroordelen omdat het gaat om een bevestiging van een beslissing van het Amerikaanse Congres in 1995. "Amerika is een democratie, wie ben ik om een beslissing die destijds democratisch is genomen te bekritiseren", zegt hij.

Volgens Joods Actueel verklaarde Van Campenhout ook dat hij mee zou "feestvieren" als hij nu in Jeruzalem was, maar dat nuanceert hij. "Ik heb gewoon gezegd dat ik met Pasen naar daar ga", zegt hij.

N-VA-woordvoerder Joachim Pohlmann benadrukt intussen dat het om een persoonlijk standpunt van Van Campenhout gaat. "Het partijstandpunt van N-VA is dat er werk moet worden gemaakt van een tweestatenoplossing", zegt hij. Of de beslissing van Trump dat in de weg staat, is volgens N-VA aan Trump zelf om te beoordelen.
40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rony Bekaert

  Wiens brood men eet wiens woord men spreekt!!

 • raf janssens

  Zit hij weer terug aan de drank?

 • jintha peeters

  tja in de nva zitten geen slimme gasten das nu weeral bewezen wss zal hij weer te diep in het glas gekeken en das dan schepen voor diamanten pff hopelijk nooit meer nva zo partij die alles verziekt en de schuld op iemand anders steekt

 • Eddy Herreman

  Daar zit het hem juist denken en zwijgen. Het recht te krijgen die over lange tijden beloofd werd komt nu tot zijn recht. Iemand kan een mens uit kiezen zoals Trump nu gekozen werd, om de woorden uit zijn mond te laten komen zoals die Iemand het wil.

 • Nourdin Elh

  Volgens mij 80% van de europa steunt de beslissing van trump.