Exclusief voor abonnees

Antwerps bedrijf laat personeel zelf collega’s aanwerven en ontslaan (en het lijkt te werken)

Tom Herrijgers
Wie op zoek is naar een nieuwe baan en eens een compleet andere bedrijfsstructuur wil proberen dan de bekende hiërarchie met een baas en werknemers, moet zijn sollicitatie zeker naar het digitale communicatiebedrijf Marbles uit Antwerpen sturen. Drie jaar geleden kwam de onderneming al eens in het nieuws toen ze besloot om personeel onbeperkt vakantie te laten nemen en intussen gaat ze nog enkele stappen verder in het uitdelen van verantwoordelijkheid. Zo mogen werknemers nu ook zelf collega’s aanwerven en ontslaan. En dat werkt, volgens CEO Tom Herrijgers.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan De Korte

  Dag geldt alleen maar voor IT bedrijven. Waar men te veel betaald wordt voor wat men maar moet doen.

 • François Nuyts

  Daar geloof ik helemaal niet in . Je zal maar bij een groepje terechtkomen die aan kliekvorming doet . Dan sta je op straat ook al verdien je het helemaal niet .

 • Theo Schuermans

  Als er iemand je niet kan uitstaan,dan sta je ogenblikkelijk op straat.

 • Bart Hollevoet

  Een werkplek waar je riskeert te worden weggewerkt door je collega's is sowieso een werkplek waar je niet zou moeten willen werken.

 • pol van de velde

  Moet hier eens goed mee lachen, heb 45 jaar ervaring als zelfstandige in verschillende bedrijven. Hoe meer je je personeel verwend, hoe meer ze van je verlangen.