Antwerpen verbiedt promoten en aanbieden van onveilige seks

Photo News
De stad Antwerpen krijgt in september een nieuw politiereglement voor seksuitbatingen buiten de gedoogzone - in het Schipperskwartier - voor prostitutie. Daarnaast komt er een uitdrukkelijk verbod op het promoten of aanbieden van onveilige seks. Politie en hulpverleningsorganisaties ervaren de laatste tijd immers dat zowel vraag als aanbod rond onveilige seks toeneemt.

Voor alle seksuitbatingen wordt in het nieuwe politiereglement duidelijker omschreven aan welke voorwaarden de instelling én de uitbating moeten voldoen, zodat ze beter kunnen worden opgevolgd en gecontroleerd op het vlak van veiligheid en hygiëne. De politie wil ook een beter zicht hebben op wie er werkt en in welke omstandigheden, om uitbuiting en mensenhandel beter te kunnen bestrijden.

De gestegen vraag naar onveilige seks, die ook door wetenschappelijk onderzoek zou worden bevestigd, brengt een stijging in het aanbod met zich mee en dat resulteert volgens de stad in een hoger risico op seksueel overdraagbare aandoeningen en infecties voor de bevolking. Het promoten of aanbieden ervan wordt daarom verboden. 

De politiecodex wordt tenslotte ook aangepast op het vlak van de omschrijving van overlast en verstoring van de openbare orde in het kader van prostitutie. Volgende feiten worden vanaf september als dusdanig gecatalogeerd: klanten die rondhangen in de onmiddellijke omgeving, het aanspreken of 'lokken' van voorbijgangers, het verhinderen van de doorgang op straat, geld verhandelen of prijsafspraken maken op het openbaar domein, het aan- en afrijden van voertuigen en verschillende personen die kortstondig het huis, de kamer of de seksinrichting waar diensten worden aangeboden bezoeken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.