Antwerpen strijdt samen met Nederlandse ngo tegen tienerpooiers

(illustratiefoto)
Photo News (illustratiefoto)
Om het groeiende fenomeen rond tienerpooiers beter te kunnen bestrijden, gaat de stad Antwerpen informatie uitwisselen met de Nederlandse ngo Terre des Hommes. Zij richtten in Nederland een meldpunt op voor tienerprostitutie.

Volgens Terre des Hommes worden steeds meer tieners door “loverboys” in de prostitutie gedwongen. Tienerpooiers gaan ook vaker online te werk, door naaktfoto’s van tienermeisjes te verkrijgen en hen daarmee te chanteren. Terre des Hommes voelde zich genoodzaakt met de stad Antwerpen en het Antwerpse parket te overleggen, omdat slachtoffers van Nederlandse tienerpooiers ook over de landgrenzen heen worden ingezet. De nadruk wordt tijdens het overleg vooral op informatieuitwisseling gelegd. 

De stad geeft geen exacte cijfers vrij, maar het aantal dossiers zou de voorbije jaren sterk gestegen zijn. Volgens Prostitutieambtenaar Lieve Huijskens werpt een samenwerking met organisaties als Terre des Hommes vruchten af. “Als een slachtoffer niet meteen een verklaring wil afleggen bij de politie en er nog onvoldoende bewijzen zijn dat er inderdaad slachtofferschap is, is het voor een burgerinitiatief soms makkelijker om een stap verder te gaan om info te vergaren,” stelt Huijskens. “De politie wordt vaak geremd omdat ze rekening moeten houden met de regels van een onderzoek.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rania Desaegher

    Waarschuw dan de meisjes over welke dubbele nationaliteiten het meestal gaat, of gaat politieke correctheid boven veiligheid?

  • DIRK VAN DESSEL

    Uit welke bevolkingssegmenten zijn de pooiers afkomstig ? Consequent optreden betekent eerst de feiten lokaliseren bij constatatie, laten sanctioneren en zeker statistieken opstellen waarbij objectief-correct "man en paard" genoemd wordt zonder politiek-correcte schroom om zo consequent het probleem te kunnen situeren en nadien in te dijken. Rond de politiek-correcte pot draaien redt geen meisjes die prooi werden, worden of zullen worden van pooiers.