Antwerpen Proeft: "Meer bezoekers dan vorig jaar"

vmma
De organisatie van Antwerpen Proeft is erg tevreden over de achtste editie van het culinaire festival. Onder meer door het weer en het aanbod zag men "beduidend meer bezoekers dan vorig jaar".

Van donderdag tot en met zondagavond is de omgeving van de Waagnatie aan het Antwerpse Eilandje omgetoverd tot een grote culinaire zone. 28 restaurants en verschillende stands met artisanale producten probeerden de smaakpapillen van de bezoekers te plezieren.

Toppers op het festival waren onder meer de sterrenchefs van 't Zilte, Kommilfoo en L'Épicerie du Cirque en Mijn Keuken, alsook in primeur Likoké, het Franse restaurant van Piet Huysentruyt. De chefs serveerden gerechten die hen typeerden "voor een fractie van de restaurantprijs".

De organisatie is zeer tevreden over de editie, die voor de tweede keer los van het Antwerpse Bollekesfeest stond. "Verschillende restaurants hebben de voorbije dagen eten moeten bijmaken. En ook die gaan er nog goed door. Sommige restaurants zijn zelfs al uitverkocht", zegt woordvoerder Marlies Beckers. "We laten de bars ook wat langer open dan voorzien, omdat het nog goed druk is".

"We hebben het weer ongelooflijk mee. Dat is onze beste sponsor", vervolgt Beckers, "maar ook door de hoge kwaliteit van het aanbod is het een succes".

Concrete, verwachte bezoekerscijfers van het betalende festival waren evenwel niet meteen beschikbaar. Volgende week zal ook de winnaar bekend zijn van de wedstrijd van het mooiste gerecht. Begin juni slaat de organisatie de tenten op voor Limburg Proeft.