Antwerpen nodigt Nederlanders uit: "Bij ons blijft Zwarte Piet gewoon zwart"

"Kom met uw kinderen gewoon gezellig naar Antwerpen. Bij ons blijft Zwarte Piet gewoon zwart." Die opmerkelijke oproep doet de Antwerpse schepen Koen Kennis (N-VA) zaterdag in de Nederlandse krant De Telegraaf omdat Zwarte Piet in Nederland bijna overal wordt geweerd tijdens het Sinterklaasfeest. Dat schrijft De Gazet van Antwerpen.

Zwarte Piet lijkt in Nederland helemaal te hebben afgedaan. De steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht weren de figuur zelfs uit alle scholen, omdat de zwarte knecht van Sinterklaas een symbool van westerse onderdrukking en racisme zou zijn. Tijdens de blijde intrede van Sinterklaas en Zwarte Piet vorig jaar in Gouda waren er rellen tussen voor- en tegenstanders.

"Een belachelijke discussie die niet thuishoort op een traditioneel kinderfeest als Sinterklaas", zegt Koen Kennis (N-VA) in de krant. "Heel veel Nederlanders zijn die discussie ook gewoon beu. Aan hen zeg ik: 'Wees welkom in Antwerpen'. Hier kunt u met uw kinderen genieten van een traditioneel Sinterklaasfeest. Kom naar de blijde intrede van de Sint op 14 november. We zullen ervoor zorgen dat er ook pepernoten gestrooid worden, zoals men dat in Nederland gewend is."

'Dit is een belachelijke discussie die niet thuishoort op een traditioneel kinderfeest als Sinterklaas'

Koen Kennis, N-VA