ANTWERPEN. N-VA blijft de grootste, huidige coalitie blijft nipt overeind

In 70 Antwerpse gemeenten en 9 stadsdistricten zijn de verkiezingen sinds 15 uur afgelopen. Het stemmen met potlood en papier liep om 13 uur al af. Lees hieronder een korte samenvatting van de verkiezingsuitslag:

• In Antwerpen behoudt de meerderheid van N-VA, CD&V en Open Vld nipt haar meerderheid, met 28 zetels op 55. Burgemeester Bart De Wever blijft in Antwerpen de onbetwiste stemmenkampioen: hij haalt er vandaag 75.024. Wat de districten betreft is N-VA overal de grootste, behalve in Berchem (sp.a-Groen) en in Borgerhout (Groen). 

 De stadslijst van Vld-Groen-M+ van burgemeester Bart Somers heeft een monsterscore: 47,9 procent.

• In Brasschaat verstevigt N-VA met Jan Jambon zijn positie van grootste partij. De partij heeft 44,2 procent van de stemmen
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steve Van der Vekens

  @James Vroman, het glas is halfvol. Volhouden.

 • Kevin Nelissen

  James het schip is zeker niet aan het zinken van N-VA ! Er zijn Wa stemmen terug naar Vlaams belang ! Voor de rest is Vlaanderen nog nooit zo rechts als nu geweest !!!

 • james vroman

  het nva schip is aan het zinken in vlaanderen eindelijk !

 • Vera Bres

  Ik ben Zeker Geen NVA stemmer en ook geen Groen stemmer ,maar Groen heeft niets te beslissen , de kiezer heeft gekozen !! NVA is de grootste en vragen Groen ...dus zo moet het gebeuren , dat is democratie . Voor mij zal het dan een partij worden van collaborateurs met een partij die het licht zal laten uitgaan.

 • Pieter Paulus

  Nva mag Bervoets en faes wel bedanken voor hun propaganda en groen is blij dat ze spa kapot gekregen hebben en cdnv is blij dat Ankara hun aan de macht houd resultaat rechts is de overwinnaar Dit beloofd voor 2019