Antwerpen krijgt enorme regenboog die 's avonds oplicht voor Antwerp Pride

Antwerp Pride vorig jaar. De elfde editie van Antwerp Pride maakt van Antwerpen nog tot en met zondag het mekka van de holebi- en transgendercultuur. De stad wil met 'Global rainbow' extra in de verf zetten dat ze het evenement een warm hart toedraagt.
BELGA Antwerp Pride vorig jaar. De elfde editie van Antwerp Pride maakt van Antwerpen nog tot en met zondag het mekka van de holebi- en transgendercultuur. De stad wil met 'Global rainbow' extra in de verf zetten dat ze het evenement een warm hart toedraagt.
Naar aanleiding van de gisterenavond gestarte Antwerp Pride, zal de lucht boven de Scheldekaaien tussen het Steen en het M HKA vanavond- en zaterdagavond telkens van kwart voor negen tot 1 uur 's nachts opgefleurd worden met een enorme regenboog, dankzij de laserinstallatie 'Global rainbow'. 

Het gaat om een kunstproject van de Amerikaanse Yvette Mattern dat eerder ook al te zien was in Berlijn, Toronto, Mexico City en Miami. De installatie werd gisteren al een eerste keer getest.

De elfde editie van Antwerp Pride maakt van Antwerpen nog tot en met zondag het mekka van de holebi- en transgendercultuur. De stad wil met 'Global rainbow' extra in de verf zetten dat ze het evenement een warm hart toedraagt. De regenboog verschijnt op vijftien meter hoogte boven de Scheldekaaien en zal dus in principe tot ver in de omgeving te zien zijn. 

Overdag moeten banieren in regenboogkleuren langs de kaaien voor de juiste sfeer zorgen. Sinds donderdagochtend is trouwens ook de voetgangerstunnel onder de Schelde verlicht in regenboogkleuren.

Antwerp Pride vorig jaar. De elfde editie van Antwerp Pride maakt van Antwerpen nog tot en met zondag het mekka van de holebi- en transgendercultuur. De stad wil met 'Global rainbow' extra in de verf zetten dat ze het evenement een warm hart toedraagt.
Klaas De Scheirder Antwerp Pride vorig jaar. De elfde editie van Antwerp Pride maakt van Antwerpen nog tot en met zondag het mekka van de holebi- en transgendercultuur. De stad wil met 'Global rainbow' extra in de verf zetten dat ze het evenement een warm hart toedraagt.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc van der maelen

  Pfff moet dat nu echt ?????

 • Christine Laevers

  Hopelijk worden de mensen niet aangevallen. Ik vind dit een heel mooi initiatief en zeer nodig. Er zijn nog landen waar deze mensen gearresteerd en gemolesteerd worden.

 • Gerard Braeckmans

  "het mekka van de holebi- en transgendercultuur", wat gaan ze nog uitvinden?

 • LYDIA WILLEKENS HUYGENS

  Top