Antwerp Pride klokt af op 130.000 bezoekers

Zo'n 130.000 mensen bezochten Antwerpen tijdens vier dagen Pride. De topdag was de Pride parade zondag, waar 90.000 mensen aanwezig waren.
Klaas De Scheirder Zo'n 130.000 mensen bezochten Antwerpen tijdens vier dagen Pride. De topdag was de Pride parade zondag, waar 90.000 mensen aanwezig waren.
De afgelopen vier dagen werd Antwerpen ondergedompeld in regenboogkleuren voor de elfde editie van de Antwerp Pride. Zo'n 130.000 mensen zakten naar Antwerpen af om samen te vieren dat ons land diversiteit en gelijkheid hoog in het vaandel draagt. De topper van de vierdaagse was de Antwerp Pride parade van zaterdag, die tot 90.000 bezoekers lokte volgens de politie.

De organisatie blikt vlak voor het Closing Festival tevreden terug. "We zijn echt zeer blij met de opkomst en de sfeer die er de afgelopen dagen was", zegt woordvoerder Wilfried Eetezonne. "We denken dat er zo'n 130.000 mensen hebben deelgenomen aan de verschillende activiteiten die we hebben georganiseerd. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar, het fantastische weer heeft daar natuurlijk ook wel zijn aandeel in."

Eetezonne is blij dat alles verlopen is zonder noemenswaardige incidenten. "Het was een prachtige editie", zegt hij nog.

Voor het Closing Festival zondag zijn zo'n 5.000 mensen naar het Steenplein afgezakt. Er zijn optredens van Silvy De Bie, Niels Destadsbader, CocoJr, Mercury Rising en Kate Ryan. Die laatste wordt nog extra in de bloemetjes gezet omdat ze al jaren haar steun uitspreekt voor de holebi- en transgendergemeenschap. 

De datum voor de twaalfde editie van Antwerp Pride ligt al vast, van 8 tot en met 11 augustus 2019. 

Klaas De Scheirder
BELGA
BELGA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

    Ze knden het lonken niet laten ...... Leve ons vooruitstrevend Vlaanderen ?

  • Kris Deka

    Lodewijk, ik dacht uit een helikopter

  • Lodewijk Placklé

    Hoe tellen ze dat ? Iemand met een toestelleke die als iemand passeert op een knopke moet duwen ?