Antilliaanse knokploeg haalt gestolen cocaïne terug uit Borgerhout

UNKNOWN
De Colombiaanse drugsmaffia stuurde de voorbije weken een 'strafexpeditie' naar Borgerhout om er 200 kilo gestolen cocaïne terug te halen. Dat lukte, maar er kwamen marteling, ontvoering en brandstichting aan te pas, zo schrijft Gazet van Antwerpen.

Het Antwerpse parket bevestigt dat er een onderzoek loopt, maar wil in belang van het onderzoek geen bijkomende informatie geven. Het geweld startte volgens de krant nadat een havenarbeider die 200 kilo cocaïne moest uithalen voor rekening van de Colombiaanse drugsmaffia in Nederland, enkele mensen uit Borgerhout hierover inlichtte.
 
Ontvoering, brandstichting en marteling

Zij overhaalden de havenarbeider om hen de drugs te bezorgen. Mits een vergoeding ging hij akkoord en de mannen verkochten de drugs. Gazet van Antwerpen maakt gewag van een miljoenenopbrengst waarmee ze grote sier maakten.

Toen de Colombianen ontdekten dat de drugs niet in beslag genomen waren door de douane startte het geweld. Een Antilliaanse knokploeg maakte gebruik van alle mogelijke middelen om de drugs te recupereren. Onbevestigde bronnen zeggen dat uiteindelijk 7 miljoen euro losgeld werd betaald voor de ontvoerde broer van een van de cocaïnedieven.