Ans Persoons (sp.a) trekt met burgerlijst 'Change.Brussels' naar de kiezer

Ans Persoons
Baert Marc Ans Persoons
Ans Persoons (sp.a) heeft maandag bekend gemaakt dat de burgerlijst waarmee ze naar de kiezer trekt in de stad Brussel Change.Brussels zal heten. Persoon, die als schepen opstapte in de nasleep van het Samusocial-schandaal en het ontslag van burgemeester Yvan Mayeur, wordt zelf lijsttrekker en maakt al enkele namen bekend, maar de plaatsen die ze zullen innemen zijn nog niet bekend. Sp.a heeft enkel een ondersteunende rol binnen de lijst.

De kloof tussen de politici en de Brusselse burgers is te groot en die kloof wil Ans Persoons met haar burgerplatform Change.Brussels verkleinen. De groep die de voormalige Brusselse schepen samenbracht is een mix van Belgo-Belgen, Europeanen en Brusselaars met allerhande roots. Onder meer Luc Govers, kok van café Het Goudblommeke in Papier, Jonas M. Helseth, Noor en directeur van NGO Bellona, bokser Mohamed Idrissi of de leerkrachten Anaïs Maes (KA Etterbeek) en M'hamed Kasmi (Anneessens Funck) komen op voor Change.Brussels.

"Om de zes jaar een keer gaan stemmen en voor de rest zwijgen, dat is echt niet meer van deze tijd. Ik wil de link tussen beleid en bewoners herstellen door beide veel meer op elkaar te laten aansluiten, als een constante wisselwerking op gelijke voet," zegt Ans Persoons.

De afgelopen maanden hebben in totaal zo'n 60 mensen deelgenomen aan het participatieve traject van Persoons en samen hebben ze een programma opgesteld met 69 voorstellen voor Brussel. De komende weken trekt het burgerplatform naar de Brusselse parken om er tijdens "Park Talks" met de Brusselaars verder te debatteren over de toekomst van de hoofdstad.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Desloover

  hoe geloofwaardig zijn de sossen

 • Pieter Paulus

  Van geen hout pijlen weten ze nog maken de spa en ps

 • Lore Kluwer

  Change.Brussels... Park Talks... Shame on you! Als je als Nederlandstalige bewust afstand doet van het Nederlands in een verkiezingscampagne die voor jong en oud bedoeld zou moeten zijn, mag ik aannemen dat je geen aanspraak zult maken op de postjes waarop de Vlamingen recht hebben in Brussel.

 • kevin peters

  Allemaal allochtonen lol.Wat is het verschil met de spa?

 • George Haymann

  Sp.a heeft enkel een ondersteunende rol.......Alleen dat is er al teveel aan!