Annulering Euro 2020 is dikke streep door rekening van Brusselse hotelsector

Het gaat om een verlies van 240.000 overnachtingen.
Thinkstock Het gaat om een verlies van 240.000 overnachtingen.
Het mislopen van de wedstrijden van Euro 2020 is een stevige tegenslag voor de Brusselse hotelsector. Een simulatie van de Brussels Hotel Association (BHA) duidt op een verlies van 240.000 overnachtingen.

"Het is een enorme domper", stelt Rodolphe Van Weyenbergh, algemeen secretaris van de BHA. "We missen een enorme kans om Brussel en België op het voorplan te zetten op het vlak van imago, om nog maar te zwijgen van de enorme economische verliezen en de vele nieuwe banen die binnen de toeristische sector zouden gecreëerd zijn."

De blamage en de economische verliezen zijn groot voor Brussel, beseft ook eerste schepen Alain Courtois en voortrekker van het project. "Brussel loopt hiermee 100 à 120 miljoen euro aan inkomsten mis, onder meer op vlak van hotelovernachtingen, toerisme, transport, fanzones, enzovoort", liet die eerder al verstaan.

De wedstrijden die in Brussel zouden worden gespeeld (een achtste finale en drie groepswedstrijden), verhuizen naar het Londense Wembleystadion. De openingswedstrijd van het toernooi vindt plaats in Rome. 
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • brigitte van de velde

  Erwin, uplace is daar ideaal voor, wekgelegenheid, op een boogscheut van grimbergen, sport amusement en cultuur op een plaats. Perfect dus.

 • Elle Devee

  Beetje eerlijk blijven hè? De hotelsector lijdt hierdoor geen verlies. Ze gaan minder winst maken, maar dat is niet hetzelfde. Ze zagen het al helemaal zitten. Kamerprijzen de hoogte in jagen, woekerprijzen aanrekenen en zakken vullen. Mooi niet.

 • Tom Faes

  Gwendolyn weet in deze perfect te omschrijven waar de oorzaak zit .Maar ja de Bart mocht gene cola zero gaan drinken in Grimbergen hé.

 • chris van de velde

  Brussel wilde EURO 2020 binnenhalen. Het Brusselse gewest heft dit dossier naar zich getrokken (zoals het hoort), maar get dan gepland.... op Vlaamse Grond. En dan weet je dat de poppen aan het dansen gaan. Men moet dringend de grondwet wijzigen zodat sommige beslissingen met (inter)national belang naar het Federaal niveau kunnen getild worden, over gewesten, regio's, provincies en gemeentes heen!

 • Erwin Van Roy

  Brigitte van de velde. in het euro stadion zouden ook andere evenementen worden georganiseerd zoals concerten. waar ook mensen naar toe komen. dus dat zijn ook mensen die in en rond Brussel logeren als ze van buiten België komen. En niet elke voetbal supporter zijn Hooligans. nee liever hypocriet doen morgen weer klagen dat er mensen ontslagen worden maar o wee als we iets willen bouwen dat werk gelegenheid meebrengt en inkomsten.