Annick De Ridder na speech bij Turkse zakenclub: "Tot gisteren geen probleem met Grijze Wolven, en nu plots wel?"

BELGA
De Antwerpse N-VA-kandidaten Annick De Ridder, tweede op de gemeenteraadslijst, en Sevilay Altintas, tiende plaats, hebben een lezing gegeven bij een zakenclub uit de Turkse gemeenschap die banden heeft met de gecontesteerde organisaties Milli Görus en Grijze Wolven, schreef De Morgen vandaag. "Je kan moeilijk de hele zaal screenen", verdedigde De Ridder zich in Terzake.

De Ridder benadrukte in Terzake dat beide N-VA-kandidaten niet op de hoogte waren van de banden met Grijze Wolven of Milli Görus. "We kregen een uitnodiging van een neutrale en objectieve organisatie van Turkse ondernemers. Maar je kan natuurlijk moeilijk de hele zaal screenen", zei ze. "Sevilay Altintas heeft het de laatste maanden zwaar te verduren gekregen vanuit de Turkse gemeenschap. Sommige mensen - door links opgejaagd - horen heel wat leugens over onze partij, en bepaalde kandidaten krijgen heel wat haatboodschappen te horen. Als je de kans krijgt om dat allemaal uit te leggen, dan grijp je die met beide handen." 

Hypocriet

Voor het Vlaams parlementslid is vooral de inhoud van de lezing belangrijk. "Ik zou mijn verhaal daar opnieuw brengen, het rechtlijnige verhaal van rechten en plichten, van Nederlands als bindmiddel in de samenleving, dat we altijd brengen. Dat is het belangrijkste. Er is ook nog een verschil met de linkerzijde, dat daartegen aanschurkt en mensen van de Grijze Wolven op hun lijsten zet. Dat doen wij niet."

"Wat mij een beetje stoort aan het verhaal van De Morgen, is dat er tot gisteren voor hen totaal geen probleem was met linkse partijen met Grijze Wolven op de lijst. Als wij dan gaan spreken voor een organisatie die neutraal en objectief is, dan is dat plots een probleem. Laat mij toe dat toch wat hypocriet te vinden op enkele dagen van de verkiezingen."

De nationale N-VA-afdeling maakte vorige week nog een eigen reportage, waarin ze een aantal lokale kandidaten van onder meer CD&V en Open Vld ontmaskert als sympathisanten van de extreemrechtse Grijze Wolven.
96 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerd Van nieuwenhove

  Vandaag wordt ze numero duo bij de vendelzwaaiers ! Haren hero eerste maar zeker met achteruitgang .... Haar broekske zal spannen ?

 • Dirk De Meyer

  Was u niet diegene die uithaalde naar ambtenaren omwille van hun "opgespaarde" ziektedagen en hun "veel te vroege" pensionering : wat gebeurt er met u (en met uitbreiding uw gezin) als er daar iemand ziek valt.... Wanneer gaat u met pensioen en hoeveel pensioen krijgt u dan (en met uitbreiding....)...

 • Gino Denil

  Een bruine wolf op bezoek bij de grijze wolf. Als daar maar geen bastaardwolfjes van komen.

 • anna vandenberg

  Luc Caels, ik ben nooit een fan geweest van De Ridder, maar Openvld bestaat uit overlopers, de bekendste Bart Somers, Bart Tommelein, Annemie Turtelboom, Sven Gatz, Van Quickenborne, Lode Vereeck, was zelf ooit lid van Vl belang en de lijst is veel langer. Geen enkele politicus doet iets gratis en de meeste zijn gemakkelijk beïnvloedbaar door lobbyisten degene die besturen in de gemeenten zijn de benoemde ambtenaren die meestal blijven aan hun broodheer.

 • Marc Camp

  Het ging hem deze keer neit om de grijze wolven maar om het geld van die mensen. Dat is natuurlijk anders volgens NVA. Als je geld hebt doet het er niet toe wie je bent. Heb je weinig of geen geld dan wordt je verketterd door de NVA. En dan nog zijn er heir die vinden dit dubbelzinnig hypocrite stelling van nva te moeten volgen en verdedigen.