Annick De Ridder (N-VA): "De Lijn kan nu al zeggen welke lijnen morgen zeker rijden"

BELGA
De Lijn kan vandaag al zeggen welke lijnen morgen zeker bediend zullen worden. Dat zegt Vlaams parlementslid Annick De Ridder van N-VA. De helft van de lijnen wordt immers uitgebaat door pachters en die staken niet mee, redeneert ze.

Morgen zullen veel chauffeurs van De Lijn deelnemen aan de betoging tegen de pensioenplannen van de regering. Van donderdag tot zondag wordt er geprotesteerd tegen de interne reorganisatie van het vervoerbedrijf.

Daarom zal De Lijn morgen voor de eerste keer een systeem uittesten waarbij werkwillige chauffeurs worden ingezet op vooraf bepaalde prioritaire lijnen. Bij de verdeling zal 's ochtends worden gekeken naar criteria als een goede spreiding van de assen in alle windrichtingen, het aantal reizigers in de spits en welke bestemmingen populair zijn bij de reizigers.

Nuance
De Lijn maakt morgenvroeg duidelijk waar er bussen of trams zullen rijden. "Maar dat kan al veel vroeger", zegt Annick De Ridder, mobiliteitsexpert van N-VA. "De helft van de lijnen wordt immers uitgebaat door pachters (onderaannemers, red.) en die rijden sowieso. De Lijn kan dus nu dus al zekerheid geven."

De vervoersmaatschappij nuanceert. "Aan de betoging zullen wellicht ook personeelsleden van de pachters deelnemen", zegt woordvoerder Tom Van de Vreken. "Bovendien worden sommige lijnen gemengd uitgebaat, soms zelfs door verschillende pachters. We geven de reiziger dus 's ochtends duidelijkheid."
18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tom Faes

  Ge moet haar filmke met de ontmoeting van Eric Van Der Paal aan het fornuis eens bekijken . Dan weet je hoe zij aan plaats twee op de lijst geraakt is. Bij de vld zijn ze blij dat ze er vanaf zijn.

 • Marianne De Witte

  Wat met onze abonnementen We betalen ervoor om dan alsnog een alternatief te zoeken neem het openbaar vervoer zeggen ze dan

 • andre van de wege

  nooit meer die rot partij nva.

 • Jan Peters

  Geen enkele , maar ook geen enkel mobiliteitsexpert neem ik nog ernstig. Nog nooit was het verkeer zo een knoeiboel en nog nooit waren er zoveel "mobiliteitsexperten". Het enige wat ze kunnen adviseren is geld vragen voor de toch al zo dure , maar noodzakelijke mobiliteit.

 • emiel Clarijs

  Da's die madam die altijd kritiek heeft op stakers, heeft ook eens een half jaar gaan werken voor meneer Huts, ze was rap terug want dat werken was toch niets voor haar.