Ann Moerenhout (Groen): “Mensen verdienen politici die niet voortdurend naar hun eigen navel kijken”

Ann Moerenhout.
Groen Leuven Ann Moerenhout.
Dat ons land acht maanden na de verkiezingen nog steeds geen federale regering heeft, is volgens Vlaams parlementslid Ann Moerenhout (Groen) het gevolg van het gebrek aan verantwoordelijkheidszin bij politici en partijen voor wie het eigen belang primeert.

Moerenhout zei dit maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groen Leuven. "In plaats van te vechten voor de mensen zoals politici horen te doen, zijn ze in de eerste plaats bezig met hun score bij de volgende verkiezingen”, klonk het.

Mensen verdienen echter politici die keihard voor hen werken en niet voortdurend naar hun eigen navel kijken", aldus Moerenhout, die de voortzetting van de informateursopdracht van Coens en Bouchez omschreef als 'verder ploeteren bij gebrek aan alternatief'.

De Groen-politica haalde ook scherp uit naar de besparingen en het gebrek aan klimaatbeleid van de Vlaamse regering. "Dat men bespaart op zelfmoordpreventie, mensen met een handicap, zorg, armoede... vinden wij onaanvaardbaar en is niet de maatschappij waar wij voor staan. Ook het klimaatplan stelt in feite weinig of niets voor. Het toont andermaal aan dat een partij als Groen keihard nodig is", aldus nog Moerenhout.
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kristine Delacourt

  De mensen verdienen politici die ze gekozen hebben. Politici die hard optreden tegen criminelen, niet tegen kleine misstapjes van de brave burger. Zeker geen politici die het klimaat als excuus gebruiken voor repressie tegen de middenklasse.

 • Frank Kerstens

  En het volk kan groen missen als de pest!

 • Francine vanderstraeten

  heeft deze dame nog altijd niet begrepen hoeveel mensen door verlies van salarisauto's die+- 500euro/m aan niemand gaan afgeven, iedereen kan niet beschikken over riante politieke lonen en voordelen!Kom het ons nog eens uitleggen wanneer de taks op de electrische auto's in voege treedt.

 • william Masson

  82% van de Vlamingen heeft niet op Jullie gestemd en Kom nu niet af dat we 18 % van de stemmen moeten negeren Als groen Zelf 50% van de nadere stemmen negeert

 • Jan Boden

  Zegt de partij die al bij voorbaat de meerderheid van de Vlamingen uitsluit.