Ann Billiau aangeduid als tijdelijke CEO van spoornetbeheerder Infrabel

Ann Billiau
rv Ann Billiau
Directeur Ann Billiau (50) wordt vanaf 1 maart interim-CEO van de spoortnetbeheerder Infrabel. Ze houdt de stoel warm tot de federale regering een opvolger kiest voor de vertrekkende Luc Lallemand (53). Dat meldt De Tijd op hun website.

Na de NMBS met Sophie Dutordoir krijgt ook Infrabel binnenkort een vrouw aan het hoofd. De raad van bestuur van de spoornetbeheerder benoemde Ann Billiau vandaag tot interim-CEO. Billiau volgt dan Luc Lallemand op. Hij wordt de nieuwe topman van SNCF Réseau, de netbeheerder van de Franse spoorwegen. Lallemand leidde Infrabel sinds zijn oprichting in 2005.

Billiau werkt al sinds de jaren 90 voor het spoor. Ze is al jaren verantwoordelijk voor Traffic Management. Sinds 1 januari draagt Billiau de titel 'chief client officer'.

Odgers Berndtson is aangesteld om op zoek te gaan naar een nieuwe Infrabel-CEO. De headhunter moet in maart een lijst met topkandidaten voorleggen.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lea Van Heybeeck

  Iedereen weet reeds lang dat dit bedrijf maar 1 CEO heeft die alle touwtjes in handen heeft en dat zijn de rode vakbonden. Zij leiden al jaren achter de schermen dit stervend bedrijf! Elk jaar wordt daar de put alleen maar dieper, alleen de bankrekeningen van de vakbonden alleen maar groter. Het personeel wordt hierdoor alleen maar vreselijk bedot, en blijven deze “goeroe” volgen.

 • Lea Van Heybeeck

  De meest verlieslatend bedrijf in België krijgt er nog eens een CEO van een paar miljoenen euro’s bovenop. Er is geen 1 bedrijf in België waar zoveel chaos en onkunde bij gemoeid is dan de NMBS. Er zijn al verschillende CEO’s de revue gepasseerd zonder enig resultaat en bekwaamheid!

 • Ludo Hermans

  De ultieme kans om zo vlug mogelijk het geld van de reiziger voor zich binnen te rijven!

 • Paul Boutsen

  De juiste politieke kaart hebben, en dat is ook het enige waar de heathunter naartoe moet kijken. Competenties tellen allang niet meer!

 • Anne Callebaut

  De prijzen worden uit gedeeld.