Animal Rights eist verbod op organiseren van slachtsafari's door Belgische bedrijven

Belgische bedrijven bieden slachtsafari’s aan binnen Europa, naar Amerika en Rusland maar vooral Afrika.
Animal Rights Belgische bedrijven bieden slachtsafari’s aan binnen Europa, naar Amerika en Rusland maar vooral Afrika.
Animal Rights eist een verbod op het organiseren van slachtsafari's en een verbod op het organiseren van jachtreizen door Belgische bedrijven. De dierenrechtenorganisatie roept daarnaast ook de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus op om leden die dit soort reizen aanbieden, te weigeren. 

Belgische bedrijven bieden slachtsafari's aan binnen Europa, naar Amerika en Rusland maar vooral Afrika, aldus Animal Rights in een persbericht vandaag. De organisatie verwijst naar twee bedrijven die slachtsafari’s aanbieden in ons land: Hunting Adventure in het Limburgse Tessenderlo en Tophunt Travel in het Oost-Vlaamse Lemberge.

"Op sociale media wordt gepronkt met de trofeeën: dode hyena's, beren, luipaarden, olifanten, leeuwen, giraffen, zebra's en nog veel meer. De trofeejagers knallen alle mogelijke dieren af om vervolgens met hun dode lichamen te poseren." Animal Rights eist een verbod op het organiseren van dit soort reizen. “We kunnen niet langer aanvaarden dat mensen winst maken met het doodschieten van dieren”, zegt Rowena Vanroy, campagnecoördinator Animal Rights.

“De foto's waarmee organisatoren van jachtsafari's reclame maken", schrijft Animal Rights.
Animal Rights “De foto's waarmee organisatoren van jachtsafari's reclame maken", schrijft Animal Rights.

Manifestatie

De dierenrechtenorganisatie eiste eerder al dat de bevoegde minister, Marie Christine Marghem (MR), de invoer van jachttrofeeën naar België zou verbieden. Ze eist nu ook een verbod op het organiseren van jachtreizen door Belgische bedrijven. Bovendien roept Animal Rights de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus op om leden die dit soort reizen aanbieden, te weigeren. Vrijdag 11 oktober vanaf 13.00 uur organiseert Animal Rights over dit thema een manifestatie op de Groenplaats in Antwerpen.

“Wordt besproken”

In een reactie laat Koen van den Bosch, gedelegeerd bestuurder van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus weten dat voor zijn vereniging voorop staat dat "iedereen die reizen verkoopt in ons land met alle wettelijke verplichtingen in orde moet zijn, zodat de klanten beschermd zijn", iets waarvan het nut volgens Van den Bosch onlangs opnieuw werd bewezen bij het faillissement van Thomas Cook. 

"Over het lidmaatschap van onze vereniging, kan ik als CEO niet beslissen (Animal Rights vraagt de schrapping van de reisbureaus die jachtreizen verkopen, nvdr) ", zegt Koen Van den Bosch, "het lidmaatschap toekennen of afnemen is een bevoegdheid van onze raad van bestuur. Ik kan me voorstellen dat de kwestie van het lidmaatschap van die door activisten omstreden reisbureaus op de volgende vergadering van onze raad zal besproken worden." 

Animal Rights
Animal Rights20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Schoen

  Er zijn 2 soorten moordenaars. Diegene die dieren zelf doden en anderen die dieren na een gruwelijk leven laten doden om op hun bord te leggen. Het vervangen door een lekker plantaardig alternatief is nog steeds te lastig voor die watjes.

 • Jennifer Peeters

  Rijke harteloze onmensen die zich vervelen en dan maar onschuldige dieren afmaken. Ik wens die het allerslechtste toe. Hopelijk komt boontje om zijn loontje wanneer ze een verdwaalde leeuw tegenkomen!!!

 • Christine Laevers

  Wie biedt het aan en wie maakt er gebruik van ? Dat is belangrijk om te weten.

 • ingrid mertens

  Een ware schande dat men zulke prachtige dieren voor ziekelijk plezier gaat vermoorden! Dit moet stoppen! En laat duidelijk zijn, jagen is GEEN sport! Trofee jacht moet men doen stoppen voor elk land, ook wetende dat wij leven in tijden van bedreigde diersoorten!! Hoe meer de media dit naar buiten brengt hoe meer de mensen met gezond verstand hun tegenstand kunnen uiten....

 • Wilfried Vanden Berg

  De grote schuldigen zijn de landen waar men dit toelaat. Maar in Afrika , dat weet iedereen ondertussen dat de leiders daar alles doen voor geld. En sommige bedrijven weten dat maar al te goed. Die landen waar dit gebeurt zou men zwaar moeten straffen, maar de corruptie daar is nog groter dan in Europa .