Anesthesist en chirurg vechten met elkaar terwijl hun patiënt op operatietafel ligt

iStock
Een discussie over het geluidsvolume van een monitor in de operatiekamer heeft in Eupen geleid tot een opmerkelijke vechtpartij. Een anesthesist kreeg klappen van een maag-darmspecialist. Hun minderjarige patiënt lag intussen al op de operatietafel.

De zaak kwam voor de correctionele rechtbank in Eupen. Een minderjarige was op 1 juli 2016 in het ziekenhuis binnengebracht na een zelfmoordpoging. De anesthesist beweert dat de patiënt al in slaap lag toen hij binnenkwam, en dat de monitor uitgeschakeld was, terwijl die normaal aan zou moeten staan. De maag-darmspecialist ziet het anders. Hij zou een probleem hebben met zijn oor en beweert dat hij geen piepende apparatuur op een hoog volume kan verdragen. Hij zou de anesthesist hebben gevraagd het volume van het apparaat te verlagen, wat hij zou hebben geweigerd. Na een woordenwisseling, besloot hij dan maar de anesthesist manu militari uit de operatiekamer te verwijderen. Dat resulteerde in verschillende blauwe plekken.

Het openbaar ministerie vroeg 60 uren werkstraf voor de chirurg en 600 euro boete. De uitspraak volgt op 4 juni.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fredien Vandervekens

  En dan lig je daar, zonder slechte long. En zonder de nieuwe !

 • Michel Jacobs

  Wie heeft gewonnen?

 • Iwan Cornet

  het werkte gewoon op hun eupen #badumtssss

 • stefan steegen

  De mensen moesten eens weten wat er zich allemaal in de operatiezaal afspeelt.

 • mich lee

  ??? De chirurg wilde de anesthesist manu militari verwijderen, dus hardhandig, en het openbaar ministerie vraagt een werkstraf voor de anesthesist. Volgens mij klopt er iets niet in het artikel en zal de anesthesist toch ook hardhandig hebben opgetreden?