André Gyselbrecht vecht rijverbod aan na snelheidsovertreding

Dokter André Gyselbrecht, schoonvader van de vermoorde kasteelheer Stijn Saelens.
belga Dokter André Gyselbrecht, schoonvader van de vermoorde kasteelheer Stijn Saelens.
Dokter André Gyselbrecht, schoonvader van de vermoorde kasteelheer Stijn Saelens, is vorig jaar geflitst toen hij met hoge snelheid naar zijn advocaat in Antwerpen reed. Hij kreeg vijftien dagen rijverbod, maar ging daartegen in beroep, omdat hij zijn auto nodig heeft voor huisbezoeken. De zaak is vandaag behandeld voor de correctionele rechtbank van Antwerpen.

André Gyselbrecht werd op 11 januari 2014 - acht dagen na zijn vrijlating uit de gevangenis - geflitst op de Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen, vlakbij het kantoor van zijn advocaat. Hij reed 93 kilometer per uur, wat later gecorrigeerd werd naar 87, waar hij eigenlijk maar 50 mocht.

De politierechter veroordeelde hem tot 360 euro boete en vijftien dagen rijverbod. Met de boete kan de dokter leven, maar met het rijverbod heeft hij het moeilijk en daarom tekende hij beroep aan. Het openbaar ministerie vorderde vandaag de bevestiging van het vonnis, zijn advocate vroeg om het rijverbod te beperken tot het absolute minimum.

"U kent ongetwijfeld de situatie van mijn cliënt. De afgelopen jaren zijn stresserend voor hem geweest. Die bewuste dag was er een bepaald feit aan het licht gekomen, waardoor hij meteen naar ons kantoor is gereden. Hij reed toen inderdaad te snel, maar hij liep nog geen eerdere veroordelingen op voor snelheidsovertredingen of alcoholmisbruik in het verkeer", pleitte zijn advocate. Vonnis op 30 maart.