Anderlecht belooft extra agenten aan De Lijn

UNKNOWN

Het gemeentebestuur van Anderlecht heeft deze middag tijdens een vergadering met De Lijn en de MIVB beloofd de komende dagen preventief extra agenten in te zetten in de probleemwijken waar zich de afgelopen dagen enkele gevallen van agressie, die gericht waren tegen het openbaar vervoer. "Deze zullen ook in burger opereren", aldus vakbondssecretaris Geert Witterzeel (ACV).

Communicatie optimaliseren
"Daarnaast is afgesproken de communicatie tussen de lokale politie, De Lijn en de MIVB verder te optimaliseren", aldus Witterzeel. Net als De Lijn, kondigde ook de MIVB aan dat er extra veiligheidsmensen ingezet zullen worden op de verbindingen waar zich problemen voordeden. Voor de MIVB gaat het om de bussen op de lijnen 75 en 46 en de tram op lijn 56. Begin volgende week wordt de situatie opnieuw geëvalueerd.

Schoolbussen
De staking bij De Lijn Vlaams-Brabant duurt volgens Witterzeel nog tot vanavond. Zaterdagochtend zal het werk worden hervat. De vakbondsman wijst erop dat in de loop van deze namiddag de nodige regelingen getroffen konden worden zodat de schoolbussen normaal konden uitrijden. (belga/ka)