Exclusief voor abonnees

ANALYSE. Komt Wouter Beke in de coronacrisis overal te laat?

Van contactonderzoek over woonzorgcentra tot quarantaine voor reizigers

Wouter Beke (CD&V)
BELGA Wouter Beke (CD&V)
Of het nu gaat om het beheren van de crisis in de woonzorgcentra, het organiseren van contactonderzoek of het uitvaardigen van quarantainemaatregelen voor reizende Belgen, steeds opnieuw loopt Vlaanderen achter de feiten aan. In de vele getuigenissen en documenten die naar boven komen, lijkt een rode draad te zitten: Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) reageert keer op keer te laat.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
119 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Anita Van Damme

  @Rudy Vets Een toegangsexamen voor politici. Ergens heb je wel gelijk . Die mensen moeten de nodige competenties hebben om een land deftig en bevolkingsvriendelijk te besturen. Nu kan eender welke onbekwame klungel die sympathiek overkomt bij de mensen verkozen worden. Helaas, voor zo'n examen is wel een grondwetherziening nodig en hoe moet die er komen?

 • Jan Van de Velde

  Denil: De invloed van de particratie is mij beroepshalve al meer dan zestig jaar bekend. Zij kan echter niet beletten dat de Belgen bij Belgische, Europese en andere buitenlandse rechters de niet toepassing, de schorsing of de vernietiging eisen van wetten en besluiten die de grondrechten, de grondwet of verdragen schenden. Ik ben echt genoeg voor al die rechters bij zulke processen lijfelijk aanwezig geweest om te weten waar de grenzen van de regeringen en de wetgevers liggen.

 • daan aerts

  Onthoud het bij de volgende verkiezingen mensen en stem al die klungelaars en hun partijen voor eens en voor altijd weg. Anders komt er gewoon een.amdere van die partijen en dien ze verder als of er geen vuiltje aan de lucht is.

 • Gino Denil

  Wat een onzin weer, Jan Van de Velde. Het is de regering die middels decreten en wetten bepaalt wat haar taak is en wat ze doet. Het parlement stemt die daarna. Maar aangezien een regering berust op een meerderheid worden hun beslissingen doorgaans bij stemming goed hekeurd. Zeker in een particratie waarin die parlementairen enkel nog op het door de partij bepaalde knopje mogen drukken.

 • Jan Van de Velde

  Allen die hier storm lopen, weten niet dat regeringen en ministers gebonden zijn aan regels die vooraf door een parlement zijn vastgesteld. Als het Vlaams parlement de Vlaamse regering enkel oplegt normen uit te vaardigen voor de erkenning van woonzorgcentra en de werkingskosten van de erkende centra te subsidiëren, dan mag die regering niets anders doen dan dat. Zij mag m.a.w. op eigen gezag niet de job van de inrichtende macht op zich nemen.