Exclusief voor abonnees

ANALYSE. De hamvraag bij het Vlaamse regeerakkoord: wie zal dat betalen?

Bart De Wever (N-VA) & Jan Jambon (N-VA)
Photo News Bart De Wever (N-VA) & Jan Jambon (N-VA)
N-VA, CD&V en Open Vld hebben hun Vlaams regeerakkoord vanmiddag voorgesteld. Maar de hamvraag die onze editorialist Jan Segers zich stelt is: wie zal dat betalen? En wie wordt het kind van de rekening?

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
89 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stef Luyten

  Goed nieuws voor de zelfstandige...!!! Terecht want zonder hen bestaat er zelfs geen middenstand!!!

 • Patrick Martens

  En waar zijn de winnaars van de verkiezingen. Deze regering is juist dezelfde regering als waartegen de Vlaming heeft gestemd.

 • Ian Vandenbossche

  Dat kan betaald worden door drastische vereenvoudiging van de Belgische politieke organisatie. 1 nationaal parlement ipv de huidige 6. 10 sterke bekwame ministers ipv 68 nu. 100 parlementairen ipv 570 nu. Miljarden besparing elk jaar. Begrotingsoverschot ipv 12 miljard begrotingstekort nu. Eindelijk na 30 jaar van besparen een beter leven voor lage- en middenklasse.

 • Johnny Deketel

  Antwoord: de werkende Vlaming natuurlijk. Zoals het altijd al geweest is...

 • erwin veltjen

  das toch geen hamvraag maar worst wij gaan dat gelag betalen zoals altijd zolang de mensen geen denneappels moeten gaan rapen om te stoken blijft dit circus draaien we hebben het nog veel te goed maar ooit veranderd dit en dan is het kalf lang verzopen en in verre staat van onbinding