Amsterdam is de veiligste stad van Europa, Brussel scoort pak minder goed

Amsterdam
Shutterstock Amsterdam
Amsterdam is de veiligste stad van Europa en prijkt ook in de top vijf van de veiligste steden ter wereld. Onderzoekers van de Economist's Intelligence Unit (EIU) komen tot die conclusie na onderzoek van vele aspecten van veiligheid: verkeer, gezondheidszorg, misdaad en digitale veiligheid. De EUI onderzocht ook of steden in staat zijn om zich na een ramp te kunnen herstellen. Brussel staat een pak lager gerangschikt, maar scoort wel nog altijd beter dan het gemiddelde.

Amsterdam staat op plek vier van de lijst met daarop zestig steden en is daarmee een van twee Europese steden die de top tien halen. Kopenhagen eindigt namelijk op een gedeelde achtste plek.

De lijst wordt aangevoerd door Tokio, gevolgd door Singapore. Japan is met Osaka op de derde plek goed vertegenwoordigd in de top drie. Ook de Australische steden Sydney (5) en Melbourne (10) staan hoog genoteerd. De top tien bestaat voor de rest uit Toronto (6), Washington (7) en Seoel (8). 

Brussel moet het stellen met de 24ste plaats, net na Parijs (23). Onze hoofdstad moet ook Londen (14) en enkele Amerikaanse steden zoals Chicago (11), New York (15) en Los Angeles (17) laten voorgaan.

Helemaal onderaan bengelen Rangoon, de grootste stad van Myanmar (58), De Venezolaanse hoofdstad Caracas (59) en Lagos, hoofdstad van Nigeria (60).
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Vandepitte

  Och, Brasschaat was destijds 'meest leefbare gemeente' ter wereld. Op basis van een filmpje, dat de indruk gaf dat men elke dag op de Bredabaan walste...Héél op het eind waren, héél in de verte, héél even maar twee auto's te zien. Terwijl in realiteit de godganse dag heel het centrum letterlijk vergeven is van het autoverkeer, want met de fiets rijden vind men hier maar voor het klootjesvolk !!

 • Christina Keken-Gjaltema

  Als Amsterdamse kan ik zeggen dat het hier helemaal niet veilig is of voelt. En ik kan het weten want ik woon in het centrum. Ik hou van mijn gezellige kunstzinnige stad, maar zie ook met lede ogen aan hoe alles alleen maar erger wordt, er is geen samenhang meer. Ik kan er een boek over schrijven

 • Annie Broeckx

  Eens naar een Nederlandse zender kijken,Amsterdam wordt ingenomen door de drugsmaffia!Blijkbaar komen afrekeningen er haast dagelijks voor met de nodige schoten.

 • Anna Kupper

  Tja, wat wil je, gevolg van dit rood getint beleid. Alle boeven lopen er op vrije voet. Trumps uitspraak was er niet ver naast.

 • Zjeppe Fierens

  The Hellhole van Europa! Maar toen Trump dit zei, was het kot te klein...