Amper 400 deelnemers voor nationale klimaatmars in Namen, betoging in Doornik geannuleerd bij gebrek aan betogers

BELGA
In Namen nemen volgens de politie slechts 400 mensen deel aan de nationale mars voor het klimaat, georganiseerd door Youth for Climate. De organisatoren hadden gehoopt op 5.000 deelnemers. De betoging die gepland stond in de straten van Doornik - in de provincie Henegouwen - is geannuleerd door een gebrek aan deelnemers.

Aan de optocht in Namen nemen Adélaïde Charlier, zelf uit de stad afkomstig, en Anuna De Wever deel. De deelnemers verzamelden zich voor het treinstation. Omstreeks 11.30 uur trokken ze door de straten van de stad. Naar verwachting komen ze tussen 12 uur en 12.30 uur aan op de place Saint-Aubain. Daar vinden nog enkele toespraken en concerten plaats. Tussen 13.30 en 14 uur is het evenement voorbij.

Zoals elke donderdag zouden in Doonrik vooral scholieren vanaf 8.30 uur in de Rue Beyaert vlakbij het station verzamelen om een betoging te starten. Maar volgens de lokale politie waren er om 9.30 uur nog altijd maar 35 betogers aanwezig. De organisatoren beslisten dan maar om de klimaatmars af te blazen. Een tiental van de aanwezigen nam vervolgens de trein naar Namen om er de nationale mars bij te wonen. 

In Antwerpen zijn deze ochtend net als de voorbije weken zowat honderd actievoerders opgedaagd voor de wekelijkse klimaatmars door de binnenstad. 

BELGA17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Steyaert

  in de jaren 80 ging de bom vallen, paniek zaaien tot en met en nu denkt niemand er nog aan, maar de dreiging blijft, er was ook crisis, weinig werk, en nu alles draait goed, gaan di groenen en anuna, weer alles verpesten zekers. Marc Steyaert

 • FRANS DE ROUCK

  Hun benzine raakt op!!!! Het kan en zal niet blijven duren. Ze zijn grotgebracht in een comsumptie maatschappij en zullen hun gewoontes niet afzweren. Het staat koel te protesteren en onnozel te doen. Maar blijven doen is iets heel anders.

 • Bruno Suykens

  Mochten de media nu ook tot het besef komen om ,al was het maar voor 1 dag, niet bij elke zonnestraal, windje of regendruppel de apocalyps te verkondigen, de wereld zou er alleen maar beter van worden.

 • Fons Dewaele

  Is toch logisch, verlof, hebben geen tijd om te brossen. Vanaf volgende week, weer school, dan zal het aantal wel weer stijgen. Belachelijk gedoe.

 • Jacques Delalieux

  Dat heb ik al verschillende keren hier aan Anuna geschreven, dat ze moet stoppen alvorens heel de zaak verwatert. Het begon ludiek, werd dan soms baldadig en loopt nu leeg. Stop ermee, nu in deze pre-electorale periode bereikt ge toch niemand die er iets aan kan doen.