Ammoniakgooier krijgt vijf jaar cel voor aanval op Antwerpse Sint-Jansplein

Illustratiefoto.
BELGA Illustratiefoto.
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Abdelmajid E.O. (40) veroordeeld tot vijf jaar cel en 1.600 euro boete. Hij had vorige zomer een ammoniakoplossing naar een 49-jarige man gegooid op het Sint-Jansplein. Het slachtoffer raakte daarbij gewond aan de ogen.

Abdelmajid E.O. kreeg het op 3 augustus 2018 aan de stok met Ahmed A, voor een nachtwinkel op het Sint-Jansplein in Antwerpen. De ruzie liep snel uit de hand. Abdelmajid E.O. haalde een fles ammoniak uit zijn rugzak en gooide het product in het gezicht van het slachtoffer. De veertiger raakte zwaargewond aan de ogen en werd naar het ziekenhuis gebracht.

De dader werd even later opgepakt in de ondergrondse parkeergarage op het Sint-Jansplein. Hij was zo onder invloed van verdovende middelen dat hij niet meteen verhoord kon worden. Later hield hij vol dat hij zich niets kon herinneren van de aanval.

Zijn DNA werd echter wel op de achtergelaten fles ammoniak aangetroffen. Hij gebruikte het goedje in het kader van zijn drugsverslaving.

Maximumstraf

De verdediging had voor een milde straf gepleit, maar de rechtbank vond enkel de maximumstraf op zijn plaats, gelet op de zware gevolgen voor het slachtoffer en zijn strafrechtelijk verleden. Abdelmajid E.O. liep al meerdere correctionele veroordelingen op. 

Hij krijgt een celstraf van vijf jaar en een boete van 1.600 euro. Ook moet hij het slachtoffer een provisionele schadevergoeding van 3.453 euro betalen. 

Zuuraanval

Toevallig werd op datzelfde Sint-Jansplein een 40-jarige vrouw enkele dagen eerder ook al het slachtoffer van een zuuraanval. De vrouw kreeg zwavelzuur in het gezicht gegooid door een ex-vriend. Hij is vorige week voor de rechtbank verschenen voor poging tot moord. Er werd achttien jaar cel en vijftien jaar terbeschikkingstelling voor hem gevorderd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.