Amerikaanse duivenliefhebber met 1,4 miljard euro zoekt huis met duiventil in Vlaanderen

Beeld ter illustratie, duif.
Getty Images/iStockphoto Beeld ter illustratie, duif.
Een Amerikaanse belegger met 1,4 miljard wil investeren in de Vlaamse duivensport. Hij is op zoek naar een huis met duivenhokken in Vlaanderen. Ook zoekt de Amerikaan iemand die de vogels kan verzorgen. Nikolaas Gyselbrecht, een duivenmakelaar uit Knesselare, helpt de miljardair in zijn zoektocht. “België is het mekka van de duivensport”, vertelde Gyselbrecht gisteren op Radio 2.

“Toen we onze zoektocht gestart zijn, hebben we heel veel respons gekregen. Samen met de man uit Amerika gaan we dan kijken wat het meest interessant is. Hij is uiteindelijk degene die zal beslissen. Ik ben slechts het doorgeefluik”, aldus Gyselbrecht. De rijke Amerikaan, Allan Mecham, wil 1,4 miljard euro investeren in de Vlaamse duivensport, bericht VRT NWS. 

“Er komen steeds meer mensen uit het buitenland naar hier om zich te meten met de besten. Ze willen kijken hoe goed ze zijn. Naar België komen voor de duivensport is vergelijkbaar met het spelen van de Champions League”, gaat de duivenmakelaar verder op Radio 2.

Gyselbrecht licht in het programma ‘De wereld vandaag' op Radio 1 verder toe dat er gemengde reacties zijn bij de Belgische duivenmelkers. “Ik denk dat een groep deze evolutie positief vindt”, zegt hij. “Anderen vinden het dan weer niet leuk dat zo het grote geld komt opzetten en zij het moeilijker krijgen.”
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Gijbels

  In Antwerpen, is een bekende duivenkwekerij, die wereldwijd gekend is, dat hij daar eerst contact opneemt, die weten wel raad daarmee.

 • Gilbert Devroedt

  Ik heb een huis en een kot met wat aanpassingen kan het dienen voor duiventil en aan bosduiven geen tekort,voor 1,4 miljaar euro krijg je de inboedel derbij,mijn duivinneke is er niet bij ,die neem ik mee.

 • Ronny Cuypers

  Wie zoveel geld wil uitgeven koopt geen huis, maar laat er eentje bouwen naar zijn wensen.

 • sven brusten

  En hoe moet je die duiven dan klaarmaken ??? Waarschijnlijk met ne Romanée -Conto zeker

 • Frederic Van Brabant

  Wie heeft dit geschreven? Denk eens logisch na... Het zal wel schrijffout zijn, je kan geen 1,4 miljard investeren in huis met duiventil... Al bouw je nog het duurste huis ter wereld, dan nog kom je er niet aan. Het zal wel gaan over een vermogen van 1,4 miljard eur, de investering in ons land zal geen 1,4 miljard bedragen...