Amerikaanse chipproducent klaagt Volkswagen aan

De Duitse autobouwer zou gebruik maken van 18 patenten op halfgeleiders.
EPA De Duitse autobouwer zou gebruik maken van 18 patenten op halfgeleiders.
Amerikaanse chipgigant Broadcom heeft een klacht ingediend tegen de Duitse autobouwer Volkswagen. Het bedrijf eist 880 miljoen euro voor het gebruik van patenten bij verschillende automodellen. 

Broadcom dreigt ermee via het gerecht een verbod op de productie van verschillende modellen te eisen. Dat bevestigt Volkswagen. Volgens het Duitse magazine Spiegel zou het gaan om de Volkswagen-modellen Golf, Passat, Touran en Tiguan, alsook wagens van Porsche en Audi. De klacht draait rond het gebruik van 18 patenten op halfgeleiders, die Volkswagen gebruikt voor navigatie- en entertainmentsystemen in bepaalde wagens. 

De chipgigant startte eerder ook al patentrechtzaken tegen Toyota en Panasonic. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Verstrepen

    Heel die navigatie van Volkswagen, goed auto anders, is geen cent waard, kost bakken geld en kan niet nippen aan een Tomtom of Garmin. En die laatsten kosten vele malen minder.

  • Edwin Verspurten

    En dat voor een navigatiesteem dat veel slechter presteert dan een goedkope Mio of TomTom.