Ambulancier met psychologische problemen laat patiënte achter in Sint-Martens-Latem

(Illustratiefoto)
Belga (Illustratiefoto)
Een ambulancier van een privébedrijf voor ziekenvervoer heeft vrijdagavond in Sint-Martens-Latem (Oost-Vlaanderen) zijn ziekenwagen en patiënte achtergelaten op de Kortrijksesteenweg. De man vluchtte te voet weg, maar werd een half uur later door de politie onderkoeld teruggevonden.

De ambulancier had de opdracht gekregen een jonge vrouw te vervoeren van het ziekenhuis van Leuven naar het AZ Groeninge in Kortrijk. De patiënte was op weekendontslag en onderweg naar huis. Haar ouders werden ongerust toen ze niks van haar vernamen.

Bart Demeestere, zaakvoerder van Ambulance Luc, bevestigt dat het onderweg misliep. "Haar ouders belden me ongerust op. Ik zocht via ons track and trace-systeem de ambulance op en zag dat hij al een tijdje stilstond in Sint-Martens-Latem. Ik heb meteen de politie verwittigd en een collega-ambulancier richting de wagen gestuurd", aldus de zaakvoerder.

"Hij werkt nog maar een kleine week bij het ambulancebedrijf, we hadden geen idee dat er iets mis zou zijn. Ik vermoed dat hij in paniek sloeg omdat hij schade toegebracht heeft aan de wagen. Ik denk af te leiden uit de schade, dat hij een slagboom afgereden heeft", zegt Demeestere. 

De politie bevestigt het verhaal. "De man was niet onder invloed van alcohol. Hij kampte met psychisch problemen." Er is een onderzoek gestart naar schuldig verzuim van de ambulancier, zo is vernomen bij de lokale politie. De achtergelaten patiënte in de ziekenwagen bleef ongedeerd.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  Amaai, moeten die dan geen opleiding en testen doorstaan?

 • Filip Goossens

  Jean craeghs, het gaat hier om ziekenvoer, niet over dringend medische hulp waar je wel voor gescreend wordt, examens moet afleggen, elk jaar minstens 24u bijscholing moet volgen. Deze priveambulances rijden niet voor voor centrum 100. Wel akkoord dat er ook voor deze mensen een uitgebreide screening en testen zouden moeten zijn.

 • romy verhove

  Kan gebeuren we zijn nog altijd mensen...

 • Jean Craeghs

  Blijkbaar laat de screening van toekomstige ambulanciers te wensen over, nu ja het is natuurlijk ook geen geldtransport,he,dus niet zo belangrijk.

 • Erwin De Jaeger

  Goeie reclame voor het bedrijf. ....