Ambulance van brandweer bekogeld in hartje Brussel

photo news
In het centrum van Brussel is afgelopen nacht een ziekenwagen van de Brusselse brandweer bekogeld. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse brandweer. Het Brusselse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar het incident.

De ziekenwagen was uitgerukt naar de Ophemstraat om een dame te helpen die onder invloed van drank was, maar werd ter plekke bekogeld door een groepje jongeren. 

De ambulanciers hoorden plots een luide knal en zagen een zijruit van de ziekenwagen stuk springen. Niemand raakte gewond. Welk soort projectiel precies gebruikt werd, is nog niet duidelijk. Aangezien er niets in de ambulance werd teruggevonden, vermoedt de brandweer dat mogelijk zelfs sprake is van een beschieting.

De voorzitter van de sector hulpdiensten van de liberale vakbond VSOA/SLFP is geschokt: “Om een punt te bereiken waarin een ambulance zo bruut wordt aangevallen, dat is totaal onaanvaardbaar”, reageert Eric Labourdette aan La Dernière Heure. Hij overweegt klacht in te dienen. “Ik denk dat de brandweermannen wel twee keer zullen nadenken voor ze ingrijpen in buurten die echt gebieden van wetteloosheid zijn geworden.”

Het Brusselse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend, voorlopig zijn er nog geen verdachten geïdentificeerd of opgepakt.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leopold Vanhoof

  Het gaat voortdurend van kwaad naar erger, lijkt de normale gang te zijn.

 • Edmond Dillien

  gebieden van wetteloosheid? Ik dacht dat ze daar al aan bezig waren en dat het fenomeen al geminderd was, niet dus! Terwijl je als BW-man je leven riskeert om mensen te helpen word je nu tegenwoordig nog lafhartig aangevallen, terug naar vroeger dan maar toen de brandweer nog gewapend was.

 • Stan Boudewijns

  Wie zo iets doet heeft geen verstand. Zwaar aanpakken zo'n gasten. En moesten ze zelf ooit hulp nodig hebben..........

 • Maria Magdalena Van Buynder

  Pure schande dat de hulpverleners zo maar worden bekogeld ! Het zijn wel de hulpverleners die elke dag hun eigen leven op t spel zetten om ons hun medemensen te helpen.

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Wat ambulances betreft is dit mogelijk de eerste keer, maar brandweerwagens werden in het verleden al meermaals bekogeld in Brussel.