Ga naar de mobiele website
^ Top

Ambulance met sirene aan botst met auto: patiënt in ziekenwagen overleeft klap niet

Peter Van der Veken
Bij een zware botsing tussen een ambulance en een auto op de Zuiderring in Mol is net voor de middag de patiënt die naar het ziekenhuis werd vervoerd, om het leven gekomen.

De ziekenwagen reed met zwaailichten en sirene op de Zuiderring toen een 60-jarige bestuurster vanuit de Kiezelweg de Zuiderring wilde oprijden en de aanrijdende ambulance niet tijdig had opgemerkt. De ziekenwagen kon een botsing niet vermijden.

De bestuurder van het prioritaire voertuig was in shock, terwijl de begeleider gewond raakte. De man die achterin lag en naar het ziekenhuis werd vervoerd, een 70-jarige man uit Balen, overleefde de klap niet.

"Het mugpersoneel heeft de man nog proberen te reanimeren, maar hij is ter plaatse gestorven. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of hij gestorven is door het ongeval of door zijn medische toestand", zegt Robert Lehaen van de lokale politie.

De bestuurster van de auto raakte gewond en moest worden bevrijd door de brandweer. De twee ambulanciers en de bestuurster van de auto werden naar ziekenhuizen in Mol en Overpelt overgebracht.

Een verkeersdeskundige is ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval in kaart te brengen. Twee rijstroken van de Zuiderring blijven intussen afgesloten en dat veroorzaakt verkeershinder.

Meer over58 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Janine Boyer

  Ik hoor de sirene ook amper. Pas als de ambulance dichtbij is is hij te horen

 • Herman Aangespoelde

  Hier schrijven veel zeveraars over oudere chauffeurs die van de baan zouden moeten. Jongere chauffeurs veroorzaken veeeeel meer onggevallen en dan nog met veel meer doden en gewonden. Dus: alle zeikers van de baan en pas een rijbewijs vanaf 55 jaar. Ook de files zijn opgelost.

 • ik weet het

  Helaas sinds de decibels op prioritaire voertuigen naar beneden is gehaald, hoor je ze zeer slecht van ver afkomen. Vroeger wist je op voorhand dat je plaats moest maken en had je de tijd ervoor, nu staan ze er plots.

 • vincent vankeerberghen

  Vanaf 50 jaar, rijbewijs opnieuw laten afleggen om de x aantal tijd. Is kassa kassa voor de overheid en wij hebben er ook baat bij als de baan zo weer pak veiliger wordt...

 • Amaury Rizzo

  Waar ik mij soms aan erger is dat er in bepaalde muzieknummers op de radio een toon van een ambulance of politie op de achtergrond aanwezig is en dat zorgt echt voor verwarring en misschien zelfs gevaarlijke toestanden ook als je zodanig veel rondkijkt om een ambulance te vinden en niet meer voor 100% gefocust bent op de baan vóór jou. Ze zouden zo'n nummers moeten verbieden!

Meld een bug