Ambulance knalt tegen verlichtingspaal, patiënt zwaargewond

.
Toon Royackers .
Op de Europalaan in Genk is deze namiddag omstreeks 15.15 uur een ambulance geslipt na een uitwijkmanoeuvre. De ambulancier verklaarde dat hij het stuur moest omgooien voor een andere auto. Het kwam toch nog tot een botsing, waarna de ziekenwagen in de middenberm vloog. Daar knalde de ambulance op een verlichtingspaal. 

Aan boord van de ambulance lag een patiënt die voor niet-dringend vervoer op weg was naar het ziekenhuis van Overpelt. Het slachtoffer werd door de brandweer bevrijd en zwaargewond verder naar het ziekenhuis gebracht. Ook de ambulancier en de verpleegkundige aan boord liepen verwondingen op. De bestuurder van de wagen bleef ongedeerd. 
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Buyck

  Heel erg voor de patiënt. Ik was ook ooit getuige van een ambulancier terwijl ik haar klant was van niet-dringend ziekenvervoer. Bij het naderen van de verkeerslichten ging de sirene aan want ach ja... hoe sneller de rit, hoe sneller een volgende 'klant'.

 • Bert D'Hondt

  Altijd die discussie over zwaailicht en/of sirenes. Doe u de moeite en zoek Artikel 37 Prioritaire Voertuigen eens op in de wegcode.

 • Tho Nae

  Cowboys zijn het met enkele zonder verstand

 • Norbert VANHOUTTE

  Altijd geleerd: blauw zwaailicht kondigt het voertuig aan; mét sirene erbij VRAAGT men voorrang. Maar voorang vragen = niet voorrang krijgen.

 • Philippe De Meyer

  Ludwig for president