Ambtenarenweddes en uitkeringen gaan niet omhoog in 2019

anp
Het Planbureau gaat uit van een overschrijding van de spilindex in september, maar verwacht dat de spilindex volgend jaar niet wordt overschreden. Bijgevolg zouden de ambtenarenweddes en uitkeringen in 2019 niet omhoog gaan.

Het Planbureau wijzigt de vooruitzichten niet: verwacht wordt dat de spilindex in september wordt overschreden. Daardoor zullen de sociale uitkeringen in oktober en de ambtenarenweddes in november met 2 procent stijgen. De vorige overschrijding dateert van mei 2017.

Nieuw is dat het Planbureau ervan uitgaat dat de spilindex in 2019 niet zal worden overschreden, en met andere woorden de ambtenarenweddes en uitkeringen niet worden geïndexeerd.

Het Planbureau rekent op een gemiddelde jaarinflatie van 1,7 procent dit jaar, en van 1,3 procent volgend jaar. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Die met een bruto pensioen van 6000 betaalt daar bijna de helft belastingen en sz op, Ludo Van Uffelen. Die met een laag pensioen betaalt daar niets op aan belastingen. Er is dus al een serieuze correctie. Geef centen voor procenten, maar dan zonder extra belastingen, en het zou nauwelijks verschil maken.

 • Edgard Gielis

  maar een indexsprong ging wel in 2014 opgestookt door BDW maar michel toe geen index in 2019 maar de verzekeringen wegentaks huishuren daar mag wel index bij zonder de zieken pensioenen index krijgen ik hou er rekening mee met de verkiezingen in 2018 en zeker 2019

 • herman cohen

  Voor de gepensioneerden één raad ;als je kan verlaat dit land en betaal minder belasting, minder energie, minder alles in de ons omliggende Landen. Merci NVA.

 • Georges Vande Velde

  Ze zullen het wel manipuleren zodat er terug met de index gesjoemeld zal worden.

 • raf peeters

  Juist Chantal ik pas de index ook al jaren aan in Duitsland,zelfs het inkoopverschil wordt ook nog groter,nu de brandstof voor de wagen die goedkoper is dan Belgie sinds ze de diesel duurder gemaakt hebben ,ze doen maar de experten .