Ambtenaren stellen Homans ultimatum: “Duidelijkheid tegen 3 december, anders acties”

Photo News
De socialistische overheidsvakbond ACOD wil tegen 3 december duidelijkheid van minister Liesbeth Homans (N-VA) over het statuut van de Vlaamse ambtenaren. Indien de vakbonden geen gehoor krijgen, wordt met acties gedreigd.

De minister onderhandelt al een tijd met de overheidsbonden over het statuut van de Vlaamse ambtenaar en de harmonisering van de arbeidsvoorwaarden van statutairen en contractuelen. Dat leidde al tot vakbondsacties in september bij onder meer de sluizen en in de havens, met heel wat hinder voor de scheepvaart tot gevolg.

Een voorstel van de minister werd eerder unaniem verworpen door de vakbond. ACOD valt vooral over de voorgestelde ontslagregeling. Iemand die op een loopbaan van 20 tot 40 jaar twee negatieve evaluaties krijgt, kan worden ontslagen. Nu kan dat pas na twee negatieve evaluaties binnen de drie jaar. Daarna vervallen die negatieve evaluaties.

Vandaag vond nieuw overleg plaats tussen de bonden en het kabinet van de minister. Daarbij deden de bonden voorstellen. Ze verwachten tegen 3 december antwoorden. 
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Bavré

  Iedereen gelijk voor de wet. D.w.z. allemaal die uitzonderingen, privileges, voordelen her en der voor bepaalde groepen in overheidsdienst zouden beter verdwijnen want het is de werknemer in de privésector die zorgt voor de inkomsten van de Staat. De uittredingsvergoeding voor Parlementairen is een brug te ver. Hun maandelijkse salaris is ruim voldoende om te kunnen sparen voor de gevolgen bij hun uittreding.

 • gina duribreux

  we hebben ze nodig zoals onze politiekers nodig bevolking leeft boven hun stand allemaal de schuld van bevolking ze kiezen op de verkeerde als we nu eens allemaal moesten ambtenaar worden of politieker zo allemaal vet betaaldom te doen wat we goesting hebben leuk idee we steun me

 • marie therese claes

  Eduard Janssens, de mannen achter de vuilkar zijn ook amtenaren

 • Stavros Kanakaris

  HendrilkPatyn, hoezo, Homans moet zich niet laten doen omdat de toekomst van België op het spel staat? Lees eens artikel 1 van de statuten van de NV-A, deze partij werd opgericht om nu net België op te blazen!!

 • Stavros Kanakaris

  Homans kennende intussen, slaagt ze er alweer in iets simpels te verknallen.