Alweer vaten met drugsafval gevonden in Hamont-Achel

Beeld van de oplegger vol drugsafval aangetroffen in Overpelt.
Toon Royackers Beeld van de oplegger vol drugsafval aangetroffen in Overpelt.
Onbekenden hebben afgelopen nacht in Noord-Limburg opnieuw vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt. Het ging in totaal om 33 blauwe en witte vaten, vermoedelijk afkomstig van een illegaal drugslab. 

De ontdekking gebeurde vandaag rond 9.15 uur op de Kluizerdijk, nabij de Achelse Kluis. De vaten lagen deels in de waterloop Warmbeek.

De brandweer van de zone Noord-Limburg ging ter plaatse voor verder onderzoek naar eventuele lekkages. De hulpdiensten konden geen vervuiling van water of bodem vaststellen. Het gerechtelijk lab deed een sporenonderzoek. De civiele bescherming ruimde de vaten op. Er is nog geen spoor van verdachten. De federale gerechtelijke politie Limburg en de lokale recherche van de politiezone HANO voeren verder onderzoek.

Medio april werden vaten vol chemicaliën in opleggers achtergelaten in Neerpelt, Overpelt en Lommel. Het ging toen al om de veertiende dumping van drugsafval in Limburg dit jaar. De vondst in Hamont-Achel is de vijftiende. Vorig jaar stond de teller op dertien. Naargelang de hoeveelheid afval die in elke oplegger werd aangetroffen, schatte het Limburgse parket dat er vijfhonderdduizend amfetaminepillen of een miljoen xtc-pillen geproduceerd zijn.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Vanovermeire

  Hoog tijd dat het containerpark ginds een oplossing biedt voor die mensen hun afval.

 • JAN krommentak

  Het zijn zo te zien hoogdagen voor de drugbaronnen ! is er een festival op komst !

 • Lea Van Heybeeck

  Wel vreemd na zoveel keer dumping nog steeds geen vooruitgang in onderzoek.

 • Rik Bogaert

  Ewel Jambon? Wanneer denk je daar eens aan te doen? Was jullie leuze indertijd niet: vooruitgang en veiligheid? Alvast geproficiateerd met je ingrijpen!

 • Jan Pauwels

  Pakkans verhogen met patrouiles. Als wij Frankrijk binnenrijden, hebben wij 50 procent kans een patrouille tegen het lijf te lopen. België is veel te laks.