Exclusief voor abonnees

Als de cijfers blijven stijgen, gaan we volgens experten opnieuw richting lockdown

Viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs.
Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews Viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs.
“Blijven de cijfers aan dit tempo stijgen, dan zal ons land voor eind augustus mogelijk meer coronabesmettingen tellen dan in april”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. Deze week is cruciaal. Als de cijfers nu nog verder stijgen, moeten er opnieuw strengere maatregelen komen. ‘Lockdown-achtige’ maatregelen, volgens viroloog Marc Van Ranst.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
318 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joëlle Verstraete

  Gewoon negeren. Ondertussen is al duidelijk dat een viroloog of whatever geen haar beter is dan een politieker. Laat u niet opjagen, doe gewoon uw ding en gebruik uw verstand.

 • Domien Catrysse

  Brengt de speeksel test licht in de duisternis ?! Minder complex ,goedkoper ,zeer doeltreffend en tevens goedgekeurd in de VS . Oproep aan de politici volg de raad van de heer Herman Goossens en doe eens wat je moet doen . Niet palaveren , maar gewoon DOEN

 • Guido Swerts

  Ze hebben veel te snel versoepeld terwijl er dagelijks nog 85 besmettingen bijkwamen,en de grenzen véél te snel geopend,logisch gevolg dat het terug is geexplodeerd.Politici en virologen,denk een beetje beter na aub.

 • Guido Swerts

  Hopelijk,hoe rapper,hoe beter.

 • Peter Van Den Bossche

  Crèches sluiten en kinderen thuis laten? Hoe wereldvreemd kan men toch worden. En de ouders moeten of kunnen dan zo maar stoppen met werken??