Almaci: “Eén ding wat Bart niet wil, is een inhoudelijk debat”

Paul Jambers volgt Meyrem Almaci tijdens ‘Jambers in de politiek’

Reportagemaker Paul Jambers duikt ook deze verkiezingen achter de schermen bij enkele toppolitici. Deze keer volgt hij de groen-gele boegbeelden Meyrem Almaci, Kristof Calvo, Bart De Wever en Theo Francken in de aanloop naar zondag 26 mei. Jambers was er ook bij wanneer Meyrem Almaci een debat met Bart De Wever aan het voorbereiden was. Om het zo realistisch mogelijk te maken imiteert haar medewerker de antwoorden van De Wever.

Meyrem Almaci (Groen) treft haar voorbereidingen
rv Meyrem Almaci (Groen) treft haar voorbereidingen

Prulpartij

Ook Bart De Wever zit met zijn medewerkers samen om het debat voor te bereiden. Daar valt dan plots ook een heel opvallende uitspraak: “Onvoorstelbare prul, een prulpartij. Dat is een prulpartij hé, Groen.” Eerder oefende hij al zijn tekst in over hoe de plannen van Groen volgens hem compleet onrealistisch zijn: “Als jullie gaan besturen, jullie gaan zo’n economische rampen veroorzaken.”

Bekijk hier het fragment:
“Groen, dat is een prulpartij”

Jambers in de politiek

Vanavond kan u om 21u50 de volledige aflevering van Jambers in de politiek bekijken bij VTM. Daarin ziet u hoe Meyrem Almaci na afloop van het debat even haar cool lijkt te verliezen. “Ik ben het even beu”, roept ze, “Ik voer graag campagne, maar laat me niet doen door karikaturen.” 

Paul Jambers en Bart De Wever (N-VA)
rv Paul Jambers en Bart De Wever (N-VA)