Exclusief voor abonnees

Allergisch aan bijna alles, maar nu kan Tiele (3) eindelijk op vakantie

De eerste échte vakantie voor hyper-allergische kleuter Tiele (3) en zijn gezin

Gelukkig mag Tiele op z'n eigen schoentjes de baan op - én doet hij het goed, met wat hulp van z'n papa.
Joel Hoylaerts - Photo News Gelukkig mag Tiele op z'n eigen schoentjes de baan op - én doet hij het goed, met wat hulp van z'n papa.
Tiele (3) is allergisch aan bijna alles. Vakanties buitenshuis waren onmogelijk, maar dit weekend lukte het tóch. Een vakantiepark bood het gezin een weekendhuisje aan, waarnaast papa uitzonderlijk de eigen, speciaal ingeklede mobilhome mocht parkeren. Dat is Tieles enige veilige cocon tegen de buitenwereld, als hij zijn huis in Heist-op-den-Berg verlaat. Maar zelfs eventjes de camper uitglippen om te gaan bowlen blijft een hachelijke onderneming. Op weekend met een hyper-allergisch kind.

De vakantie-opties zijn uiterst gelimiteerd voor het gezin Van Doninck. Tiele, de derde van vier kinderen, kan in een allergische shock gaan van zowat alles. Kleren, huisstof, lederen zetels, dieren, planten, bomen, zelfs zonlicht. Dokters waarschuwden zelfs voor het gevaar van een paard dat ergens ver weg in een wei staat. Enkel 's winters, als er minder pollen in de lucht zijn, mag Tiele één halve dag per week het ouderlijk huis uit om naar school te gaan. "Vakantiehuisjes zijn dus helemaal geen optie, vooral omdat er constant nieuwe mensen in logeren", zegt mama Heidi Torfs, halftijds lerares. "Die mensen hoeven zelfs geen hond bij zich hebben om Tiele ziek te maken. Er thuis eentje hebben, is voldoende om partikels via de kleren mee in huis te brengen. En dan is er huisinrichting zélf nog: gordijnen, tapijten, bedden.. Tiele krijgt er extreme jeuk van en krabt zichzelf dan open wonden."

Tiele in z'n veilige haven: de mobilhome die z'n papa zelf inrichtte met zo min mogelijk allergenen, speciale matrassen en verluchting, een extra batterij voor Tieles sondevoeding en een diepvries voor de zeldzame etenswaren die hij wel mag eten.
Joel Hoylaerts - Photo News Tiele in z'n veilige haven: de mobilhome die z'n papa zelf inrichtte met zo min mogelijk allergenen, speciale matrassen en verluchting, een extra batterij voor Tieles sondevoeding en een diepvries voor de zeldzame etenswaren die hij wel mag eten.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marleen Roelands

  Beste ouders van Tiele. Jullie zoeken camperplaatsen nabij het strand in Nederland of België. In Frankrijk, langs de Nomadische kust, zijn er enkele overnachtings-camperplaatsen op de dijk vlak aan de waterlijn. Natuurlijk heb je niet alle comfort van een andere camperplaats, maar qua beperking van prikkels ideaal denk ik. Veel succes met jullie zoektocht.

 • Hugo Huybrechts

  Verschrikkelijk! Wat een leven, niet alleen voor dat jongetje, maar toch ook voor de rest van de familie! Sterkte!

 • Thomas Kempenland

  Dan moeten ze die allemaal in de krant zetten Romy , dan content ?

 • romy verhove

  Er zijn wel meer mensen met hyper allergieën ook volwassenen, precies of dit niet telt ?!

 • Uli Bernard

  Vraag blijft: geraakt ie er van af? Ooit?