Exclusief voor abonnees

Alle vragen over de federale regeringsvorming: hoelang gaat het nog duren, zijn we op weg naar een nieuw record en komen er nieuwe verkiezingen?

Koning Filip wacht lastige beslissingen in de federale regeringsvorming.
Photo News Koning Filip wacht lastige beslissingen in de federale regeringsvorming.
Koning Filip heeft preformateurs Rudy Demotte (PS) en Geert Bourgeois (N-VA) van hun opdracht ontheven, en PS-voorzitter Paul Magnette aangeduid als federaal informateur. Zijn taak? De basis leggen voor een nieuwe federale regering, 163 dagen na de verkiezingen en bijna een jaar nadat de regering in lopende zaken ging. Kan Magnette de kloof dichten tussen de PS en N-VA? Of is nu eerder de kiem geplant voor een paars-groene regering? Feit is dat de onderhandelingen over een nieuwe federale regering vaster lijken te zitten dan ooit. Hoelang kan deze patstelling nog duren? En kunnen er effectief nieuwe verkiezingen komen zoals hier en daar gefluisterd wordt? Politicoloog Dave Sinardet legt uit.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • james vroman

  hoe langer dat het duurt hoe beter ..alles gaat goed nu ..

 • andre poelmans

  Hopelijk wordt Belgie ( vlaamstalig gedeelte) opgeslorpt door Nederland. Weldra zijn we toch failliet. Dit is onze enigste redding anders heel binnenkort revolutie. 13 miljard schuld a.ub en dat zit de stem van het volk te negeren. En de grote dader zit aan het hoofd van EU... een drama !

 • Cecarine De Smet

  Van een doorgestoken kaart gesproken.....

 • Jean-Pierre Bousse

  Zoeken ze nu werkelijk burgerlijke ongehoorzaamheid en revolte. Politiekers hervorm jezelf en probeer er dan uit te raken

 • Etienne Callebout

  Er komen helemaal geen nieuwe verkiezingen, want de politici en de partijen zullen nooit de macht en beslissingsrecht afstaan aan het gewoon volk .