Alle slachtoffers buscrash Roemenië vanavond weer in België

Vanavond zullen alle inzittenden van de bus die zondagochtend in de buurt van Brasov, Roemenië, van de weg raakte en in een ravijn stortte, weer thuis zijn. Dat heeft Peter Meyvis, woordvoerder van reisbureau Verhoeven uit Rijkevorsel, aan Belga verklaard. De meeste van de 24 Vlaamse senioren waren maandagavond al met het vliegtuig teruggekeerd uit Roemenië.

Gisteravond keerden twaalf mensen met een lijnvlucht uit Roemenië naar Zaventem terug. Eveneens maandagavond landden tien personen met een ambulancevlucht in Deurne; het ging om vier zittende en zes liggende patiënten.

"Deze mensen zijn eerst nog naar een ziekenhuis in de buurt van hun woonplaats gebracht voor een medische check-up alvorens ze naar huis konden", zegt Meyvis.

Vandaag keert ten slotte een paar met een Air France-vlucht terug naar ons land. "Het gaat om een man die een bekkenfractuur had opgelopen en die in observatie werd gehouden in een Roemeens ziekenhuis. Zijn echtgenote is bij hem gebleven en beiden keren dus dinsdagavond terug", aldus Meyvis.