Alle personeelsleden melden zich ziek in deze school: "Ze willen niet terugkeren zolang Thiéry directeur blijft"

De leerkrachten van deze school willen niet dat directeur Thiéry Tachel terugkomt.
RV / Google Maps De leerkrachten van deze school willen niet dat directeur Thiéry Tachel terugkomt.
Alle achttien personeelsleden van het volwassenenonderwijs Cervo Go in De Panne hebben zich gisterenmorgen ziek gemeld. Het gaat om administratieve medewerkers want het schooljaar start pas op 10 september. De reden? Hun vroegere directeur Thiéry Tachel verscheen terug in de school. 

Tachel was daar een paar jaar directeur geweest en vastbenoemd. Daarna promoveerde hij tot algemeen directeur van de scholengroep Westhoek maar hij volgde de liefde naar Limburg. Ook daar bouwde hij een carrière in het gemeenschapsonderwijs op maar werd uiteindelijk geschorst en ontslagen.

“Hij had zijn eigen stijl, lanceerde grote en soms goeie ideeën maar of die allemaal realistisch waren blijft de vraag. Ik wist niet dat het ongenoegen bij het personeel in De Panne zo diep zat”, reageert huidig algemeen directeur van scholengroep Westhoek Véronique De Merlier. “Ze spreken over manipulatie en over het feit dat hij het onmogelijke vroeg maar ik wil graag concrete voorbeelden. Maandag had ik overleg met Thiéry en trokken we samen naar De Panne. Dinsdagmorgen op zijn eerste werkdag kreeg ik plots mails van alle medewerkers daar dat ze ziek waren. Ze zullen niet terugkeren zolang Thiéry er directeur blijft. Ik roep het algemeen bestuur zo snel mogelijk samen. Door zijn vastbenoemde statuut is een oplossing niet zo gemakkelijk. De start van het schooljaar op 10 september in Cervo Go komt echter niet in het gedrang.” 
216 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Desloover

  prachtige solidariteit onder collega's , proficiat

 • Fred De Clercq

  Er is iets duidelijk mis dus de directeur van de scholengroep moet dringend samenzitten met personeel en die directeur, communiceren kan een oplossing zijn ziekmelden zeker niet! Mij kan je niet wijs maken dat hier geen oplossing voor is het zijn mensen met een voorbeeldfunctie!!!!

 • Erik Andries

  benoemingen in het onderwijs is gelijk aan de terloorgang van het onderwijs. benoeming binnen en ze zitten gebeiteld. daar komt dan nog eens boven dat het allemaal politiek getouwtrek is welke kleur het directeursstoeltje krijgt en dan swingt de incompetentie pas helemaal de pan uit. gelukkig zijn er nog uitzonderingen.

 • Theo Van Hoof

  Aan allen die de dokters al beschuldigen van fraude, voor de eerste dag heb je geen doktersbriefje nodig.

 • Angelo Cabooter

  Een vorm van staking dus. Wel ik geef ze gelijk. Zo lang dat die directeur niet ontslagen is, gaan ze ook niet komen