Exclusief voor abonnees

Alken, het zwaarst getroffen dorp in zwaarst getroffen Limburg: “Hier gaat paniek van komen”

In Alken, de zwaarst getroffen gemeente van het land, zijn vandaag de straten totaal verlaten
Karolien Coenen In Alken, de zwaarst getroffen gemeente van het land, zijn vandaag de straten totaal verlaten
Geen enkele provincie telt meer coronabesmettingen dan Limburg. De Limburgers proberen te begrijpen hoe dat komt en zoeken koortsachtig naar verklaringen. “Het zijn toch hallucinante cijfers”, zegt de burgemeester van Alken, de zwaarst getroffen gemeente van het land. “De mensen zijn verbouwereerd. Er is al paniek geweest toen bekend raakte dat er één besmetting was in het dorp. De paniek zal terugkomen.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sakina Sarie

  Corona stond in vaccin 2019. Zelf mee gemaalkt als proefkonijn in 2016!!

 • janine stevens

  Het ligt gewoon aan de mensen zelf, Belgen hebben blijkbaar veel moeite om de regels te volgen, discipline is een woord die veel mensen niet meer kennen.

 • Elke Claes

  ja maar jo, dat zijn mensen die vanuit heel limburg komen, ook diegenen die daar werken... Die theorie houdt ook geen stand, hoor!

 • Michel Jacobs

  Vooral niet naar goeie raad en dringende adviezen van professionals luisteren, zou dat misschien de reden kunnen zijn? De enige reden van besmetting is intensief en proximatief contact met andere mensen, contactbesmetting is eerder een marginaal verschijnsel, dus ga zelf maar na. In mijn eigen omgeving zijn het tot nu toe geen dokters of verplegers, maar onderwijzers en proffen die besmet zijn. Helaas logisch.

 • Jo Bosman

  Ge moet er niet veel achter zoeken. Veel mensen van uit de regio Komen daar samen. Autokeuring, examencentra enz . Allemaal zaken die pas op het allerlaatste moment gesloten werden .