Alexander De Croo bespeelt als rockster gigantisch publiek in Zuid-Afrika

Als een echte rockster heeft Alexander De Croo 90.000 Zuid-Afrikanen toegesproken op het Global Citizen Festival in Johannesburg. Dat is een jaarlijkse benefiet tegen armoede en voor duurzame ontwikkeling en gendergelijkheid. De Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking betrok er het publiek bij zijn mantra ‘She’s Equal’, meteen ook de naam van de campagne die hij mee opstartte.

“We kunnen niet dulden dat vrouwen en meisjes achterblijven”, speechte De Croo. “Daarom hebben we ‘She’s Equal’ gelanceerd, met één doel: meer dan 500 miljoen investeren in gendergelijkheid. België voegt daar 43 miljoen aan toe.” Daarnaast maakt ons land ook 4,4 miljoen euro vrij voor de bestrijding van tropische ziekten.

Minister De Croo bevond zich in Johannesburg in fraai gezelschap. Vlak na hem trad Pharrell Williams op. Ook op de affiche: Beyoncé, Jay-Z, Usher, Ed Sheeran, Chis Martin en Eddie Vedder. Meteen na zijn optreden vertrok De Croo naar de luchthaven. Na een nachtvlucht landt hij morgenochtend al in Brussel, net op tijd voor het partijbureau van Open Vld en regeringsoverleg over het VN-migratiepact.

Het was niet de eerste keer dat De Croo, vergezeld door de grootste wereldsterren een groot publiek toesprak. Vorig jaar speechte hij voor een groot publiek op het Global Citizen Festival in Hamburg en ook toen bleek de minister erg in zijn nopjes.

.
VTM Nieuws .135 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Aerts

  En toch zijn er die nog op deze pipo stemmen , vld alles voor de rijken en wat er dan nog overschiet vrolijk gaan uitdelen aan vreemden.

 • jerry smits

  En voor de rest zitten ze te klagen over de begroting dat er geld in hun kast moet binnenkomen ze hebben ene tekort en toch gaan ze onnozel doen met het geld van ons gooi die nest allemaal buiten en mensen stem op andere partijen want die er nu aan zijn die spelen met ons geld.

 • ka Van der Linden

  En Alex, toch goed wat CO 2 in de lucht geblazen tijdens deze verre reis. Goed zo jongen!

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  43 miljoen extra op wat ze al geven en die minister van pensioenen zal dat hier wel extra voor besparen omdat meneer eens rockster wil spelen met ons belastinggeld

 • Claude Sanders

  één woord "SCHANDALIG" hij zou beter deze miljoenen besteden aan de pensioenen van zijn eigen volk.